AC Horsens forstærker sig med svenske Brolin

Nordstern Arena Horsens (Foto: AC Horsens)
Profilbillede

AC Horsens har hentet AIK's målmand, Samuel Brolin, på lejeaftale for resten af denne sæson.

Han skifter med det samme og kan spille allerede mandag den 16. januar klokken 13.00, når AC Horsens møder Hobro IK i en træningskamp på Nordstern Arena Horsens.

Dette vækker glæde for sports- og talentchef, Niels Erik Søndergård, at målmandskabalen er gået op:

- Vi meldte ret tidligt ud efter Matej Delac’ skade, at vi ønskede at hente en målmand ind, så vi ikke kom til at stå i en presset situation, og det er lykkes med tilgangen af Brolin. Matejs genoptræning går som planlagt, men vi ved ikke helt, hvornår han bliver klar til kamp igen, og derfor har vi hentet en dygtig målmand ind, så vi skærper konkurrencen, som vi i øvrigt gør på alle positioner, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou er glad for, at AC Horsens har tiltrukket en talentfuldt målmand som Brolin, selvom de konkurrerede med større klubber.

- Samuel Brolin er en meget talentfuld målmand med et stort potentiale, og han fylder meget med sin store fysik. Han er god til at komme ud i feltet, og selvom han er ung, så har han erfaring fra højeste niveau i Sverige, U21-landsholdet, og han har været en del af en topklub siden ungdomsårene.

- Han er sulten efter at udvikle sig yderligere, og vi er stolte af, at vi er lykkes med at hente ham i konkurrence med større klubber, så vi er endnu bedre dækket ind på målmandspositionen. Samuel Brolin skal være med til at løfte os, og han skal fortsætte sin gode udvikling i samarbejde med Lars Winde og vores talentfulde målmandsgruppe, forklarer Jens Berthel Askou.

- Da jeg hørte om muligheden for at spille i Superligaen for AC Horsens var jeg meget interesseret, for klubben har et flot stadion, og jeg får mulighed for at blive en del af en god og hårdtarbejdende gruppe. Det er en fantastisk mulighed for mig, og jeg har allerede fået et godt indtryk, så jeg glæder mig til at komme i gang.

- Ambitionen er at hjælpe holdet op i top seks og gøre det så godt som muligt i hver eneste kamp. Jeg er en høj målmand, og det hjælper mig i luften, når jeg skal ud at plukke indlæg, og så er jeg en god leder, der taler meget og gerne tager styring, siger Samuel Brolin.

Rundt om Samuel Brolin:
Født: 29. september 2000
Tidligere klubber: Stocksund, AIK, Vasalunds IF (leje), Akropolis (leje), Mjällby AIF (leje)
Ungdomslandskampe: 22
Kampe i Allsvenskan: 39
Kampe i Superettan: 30

Kilde: AC Horsens
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.