AC Horsens lejer afrikansk forsvarstalent

Alagie Saine skifter til AC Horsens (Foto: AC Horsens)
dato

Alagie Saine er igen tilbage på Langmarksvej i en lejekontrakt for resten af sæsonen.

I november og december var han til prøvetræning hos AC Horsens, hvor han imponerede. Som et resultat af dette, har AC Horsens indgået en aftale med hans klub Falcons FC om et lejeophold for resten af sæsonen, med en mulighed for at købe ham inkluderet i aftalen.

- Alagie Saine var her i en måneds tid, og han ser meget spændende ud, så det var oplagt at hente ham herop på en lejeaftale med mulighed for at købe ham fri. Vi har tidligere med succes hentet gambiske spillere til AC Horsens, og vi tror på, at Saine kan blive en gevinst for os på den lange bane, fortæller sports- og talentchef Niels Erik Søndergaard.

Bubacarr Sanneh og James Gomez skiftede fra Gambia til AC Horsens, hvor de begge blev prominente spillere på Langmarksvej. Alagie Saine har også de nødvendige kvaliteter til at blive en dygtig midterforsvarer.

- Det var vigtigt for os, at vi havde Saine til prøvetræning i et godt stykke tid, for det gav os et godt grundlag at vurdere ham ud fra, og derudover har vi fået gode referencer på ham. Han er teknisk dygtig, atletisk og en intelligent forsvarsspiller, der er god og rolig på bolden, og der sidder et godt fodboldhoved på ham, der gør ham i stand til at løse komplicerede situationer.

- Vi glæder os til at flytte ham yderligere og hjælpe ham med at indfri hans potentiale, som vi har gjort med andre afrikanske spillere. Heldigvis er han lærevillig og nysgerrig efter at blive bedre, siger cheftræner Jens Berthel Askou.

Alagie Saine har tidligere spillet sammen med James Gomez på Gambias U20-landshold. Han er en ung leder, som er anfører for Falcons FC, hvor han vandt Gambias Premier League i sidste sæson.

Kilde: AC Horsens