Adnan Nikontovic stiller op for SF

Adnan Nikontovic stiller op for SF til KV21
Profilbillede
Peter Søndergaard

Blå bog

Adnan Nikontovic er 51 år gammel og stiller op for SF

Han har boet i kommunen de sidste 23 år, nuværende bor han på Bakkesvinget 11.

Hvad er dine fritidsinteresser?

"Foreningslivet er en vigtig rolle i min fritid. Dette har jeg fundet i Dagnæs HK, som jeg ikke kun er medlem af grundet min store kærlighed til håndbold og sport generelt, men også fordi man i klubben finder et stærkt socialt sammenhold. Ellers kan man ofte finde min kone og jeg i gang med en hyggelig gåtur ved Nørrestrand."

Hvad betyder Horsens Kommune for dig?
"Den nye generation i dag vil aldrig kunne forstå, hvordan det er for en flygtning at komme til et nyt land med store udfordringer grundet den sproglige barriere. Det jeg stødte på i Horsens kommune, var borgere, som med en stor og uventet åbenhed tog imod min familie og jeg. Dette førte til, at jeg satte mig et mål som lød, at jeg skulle være den mest bidragende borger, som jeg kunne være. Derfor betyder Horsens kommune så meget for mig i dag, hvilket har ført til, at jeg stiller op til byrådet."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"Jeg stiller op til kommunalvalg, da jeg færdes meget i erhvervslivet i Horsens, men samtidig også foreningslivet, hvilket har givet mig relationer og derved indblik i problematikkerne, der er at finde i Horsens Kommune. Samtidig har jeg selv boet her i næsten 25 år, hvilket har givet mig muligheden for at følge med i den udvikling denne by har gennemgået."

Hvad er dine politiske mærkesager?

  • Erhverv/ Beskæftigelse.
  • Ældrepleje.
  • Folkeskolen.
  • Klima og Miljø.
  • Kultur, sport og fritidstilbud.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Jeg vil først og fremmest arbejde på at udvikle erhvervslivet. Eftersom Horsens er en gammel industriby, vil jeg gøre det til et fokuspunkt at få den slags erhverv tilbage til byen. Med dette følger ligeledes en obligatorisk erhvervspraktik i folkeskolerne.
Jeg vil arbejde på oprettelsen af en miljøzone i Horsens centrum , som består af, at søndag er en bilfri dag."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Adnan Nikontovic