Batterier til alt - dette bruger du batterier til i dagligdagen

Profilbillede
dato

De fleste mennesker er dagligt afhængige af batterier. Der er batterier i bilen, i mobilen, i fjernbetjeningen, i boremaskinen - nogle skal skiftes ud, når de er brugt op, mens andre kan lades op. De fleste har også batterier liggende hjemme i skufferne, og depoterne skal med jævne mellemrum skiftes ud. Klik ind på denne side, og find et stort udvalg af batterier til fordelagtige priser.

Batterier i alle størrelser

Der findes et hav af forskellige batterier, der virker til forskellige genstande. De fleste kender til A-, AA- og AAA batterier, men der findes også knapbatterier, 9V-batterier, baby-batterier og meget andet. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilke batterier du har brug for, før du køber nye.

Batterier findes både som engangsbrugsbatterier (ofte som alkaline) og genopladelige batterier. Alkaline-batterier er den mest almindelige type, der kan bruges til alt fra fjernbetjeninger til lyskæder. Genopladelige batterier er godt for miljøet, da du ikke skal smide dem ud, så snart de er brugt op. Engangsbrugsbatterier er ofte billigere, men det betyder også, at du skal udskifte dem oftere.

Hvordan virker batterier?

Batterier virker ved at have et positiv og en negativ pol. Når batteriet er aktiveret, vil der ske en kemisk reaktion mellem de to poler, hvilket producerer strøm. Batterier kan generelt inddeles i to kategorier: primære og sekundære batterier. Primære batterier er dem, der ikke kan genoplades og sekundære batterier er dem, der kan genoplades. De fleste af os bruger primært AA-batterier til fjernbetjeningen eller lignende og sekundært til mobiltelefoner eller bærbare computere.

Dette bruger du batterier til i dagligdagen

Batterier bliver brugt meget i de forskellige hjem - i den trådløse mus, i fjernbetjeningen til tv'et, i cykellygten. Men også bærbare computere, tablets og og trådløse hovedtelefoner anvender batterier - de skal blot ikke skiftes ud, og derfor kan man let glemme, at det faktisk også er batteridrevne apparater. Generelt set kan man sige, at alle flytbare genstande, der bruger strøm, har et batteri. Derfor er det også godt at være opmærksom på tilstanden på de forskellige batterier.

Det er tydeligt at se, når batterierne er ved at være flade i cykellygten, hvorefter de skal skiftes ud. Ligesådan er det let at se, når batteriet i computeren er fladt - her skal man dog bare oplade batteriet. Til gengæld kan disse genopladelige batterier også blive gamle og slidte, hvilket vil gøre, at de ikke holder så godt på strømmen længere. Oplever du dette, kan du med fordel købe et batteri, der passer til din computer, og enten selv skifte det ud eller få assistance fra en professionel. Så vil du opleve, at din computer kan holde endnu bedre på strømmen. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen