Charlotte Lyrskov bliver ny kommunaldirektør

Foto: Horsens Kommune. Jeg ser frem til at stå i spidsen for en stor, engageret og motiveret medarbejderskare, som leverer kerneydelser til tusindvis af borgere hver eneste dag, lyder det fra den nye kommunaldirektør.
Profilbillede
dato

Charlotte Lyrskov skifter direktør-stol og bliver nu øverste chef for cirka 7.000 medarbejdere i Horsens Kommune.

Et stort flertal af partierne i Horsens Byråd besluttede på sit møde mandag aften at ansætte den hidtidige direktør for Teknik- og Miljøområdet i Horsens Kommune, Charlotte Lyrskov, som ny kommunaldirektør.

Det skete efter indstilling fra et ansættelsesudvalg bestående af syv byrådspolitikere og fire repræsentanter for medarbejdere i Horsens Kommune.

Charlotte Lyrskov har været konstitueret kommunaldirektør siden 1. august, da den hidtidige øverste kommunale chef, Peter Sinding Poulsen, tiltrådte en stilling som koncerndirektør i Silkeborg Kommune.

Borgmester Peter Sørensen udtrykker stor tilfredshed med ansættelsen af Charlotte Lyrskov.

 - Med ansættelsen af Charlotte Lyrskov får vi en kommunaldirektør, som fortsat kan sætte en samlende retning for hele organisationen, og som kan sikre, at der fortsat er fokus på vores store velfærdsområder, den grønne omstilling, vækst og udvikling overalt i Horsens Kommune. Vi får en utrolig kompetent og professionel direktør, som kan sikre, at de mange beslutninger, der træffes i Horsens Byråd, bliver realiseret, siger Peter Sørensen.

Han tilføjer, at det for kommunaldirektøren også vil være et fokuspunkt at have det overordnede ansvar for den kommunale økonomi, så hun sammen med administrationen sørger for, at byrådet er sikret et godt økonomisk fundament, som betyder, at der hvert år er et økonomisk råderum til de politiske prioriteringer.

48-årige Charlotte Lyrskov ser frem til at sidde for bordenden i Horsens Kommunes fire direktører store direktion:

- Og jeg ser frem til at stå i spidsen for en stor, engageret og motiveret medarbejderskare, som leverer kerneydelser til tusindvis af borgere hver eneste dag. De store velfærdsområder vil i høj grad blive mine fokusområder de kommende år, men også den grønne omstilling, de mange udviklingsprojekter og Horsens som kultur- og oplevelseskommune står højt på dagsordenen. Horsens Byråd har med budgetaftalen for 2022 til 2025 vist, at det har et meget højt ambitionsniveau på en lang række områder, og det bliver en stor og utrolig spændende opgave at være helt central i forhold til at gøre alle planer og visioner til virkelighed, siger Charlotte Lyrskov.

 Hun tilføjer, at hun på alle måder vil forsøge at understøtte den helt særlige Horsens-tankegang, at alt kan lade sig gøre, hvis bare man gør tingene sammen.

 - Jeg har arbejdet i Horsens Kommune siden kommunesammenlægningen i 2007, og det er helt ekstraordinært at opleve det helt særlige Horsens-DNA, hvor borgere, foreninger, organisationer, erhvervslivet, kulturlivet og uddannelsesinstitutionerne viser en enorm vilje til at arbejde sammen for at skabe de bedst mulige resultater, siger Charlotte Lyrskov.

En af de større opgaver for den nye kommunaldirektør - på den korte bane - er flytningen af ca. 1.000 administrative medarbejdere fra rådhuset og jobcentret til det kommende rådhus på Chr. M. Østergaards Vej.

- Det er en stor praktisk opgave med mange beslutninger, der skal træffes, men også en god mulighed for at få kigget på organisationen - og blandt andet få skabt mere smidige samarbejdsflader mellem direktørområder og afdelinger. Den opgave glæder jeg mig også til at sætte sig i spidsen for sammen med den øvrige direktion, siger Charlotte Lyrskov.

Den nye kommunaldirektør tiltræder jobbet øjeblikkeligt. Det betyder også, at der skal ansættes en ny direktør for teknik- og miljøområdet, og den proces vil snarest blive sat i gang

Kilde: Horsens Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.