City Horsens / Business Horsens: Grundlagt på en usædvanlig konstellation

Foto: City Horsens / Business Horsens. Torvemiljø i Horsens
Profilbillede
Anna Maria Aggerholm

Der er næppe nogle af City Horsens / Business Horsens medlemmer, der i dag tænker over, at deres grundlæggelse var noget nær en sensation rent historisk. Det var aldrig set før, at et erhvervssekretariat havde både arbejdsgiver- og arbejdstagerrepræsentanter som stiftere.

Når 54-årige City Manager, Michael Kongsmark, fortæller historien om sin nuværende arbejdsplads, er det tydeligt, at han brænder for sit job. Med en bachelor i produktionsledelse & diplom i oplevelsesøkonomi i bagagen holder han de mange bolde i luften, som konstant kastes op af de to afdelingers i alt 900 medlemmer.

Historisk set er Business Horsens en udløber af Horsens Erhvervssekretariat, der blev stiftet i 1976. Stifterne var repræsentanter for Horsens Handelsstandsforening, HK Horsens, Horsens Håndværker- & Industriforening og den daværende borgmester.

”Det var dengang virkelig et usædvanligt tiltag, da stifterne både repræsenterede arbejdsgivere og arbejdstagere,” fortæller Michael Kongsmark, ”det havde man ikke set ret mange steder før, hvis overhovedet.”

Formålet med Horsens Erhvervssekretariat var at skaffe arbejdspladser til byen. Man ville reklamere for byen for at få virksomheder til at bosætte sig her samt hjælpe med kontakten til det kommunale system, hvilket ellers kunne være temmelig vanskeligt. Når man ser, hvad Horsens har udviklet sig til i dag, må det siges at være lykkedes ret godt.


Foto: Hospitalsgade i Horsens

Men ét er historie, noget andet er nutiden. Hvis man springer alle mellemregningerne over, er nutidens City Horsens / Business Horsens’ formål at tilbyde ydelser, der fremmer innovation og vækst hos foreningens medlemskunder. Samtidig medvirker foreningen til forbedring af rammevilkår, den almindelige erhvervsudvikling og markedsføringen af Horsensområdet.

”City Horsens arbejder med at markedsføre sig som en enhed, der tilbyder unikke indkøbsmuligheder, oplevelser og miljø,” fortæller Michael. ”Samtidig er vi kendt for at afvikle og udvikle større arrangementer, enten alene eller i samarbejde med andre”. En stor del af aktiviteten er desuden at koordinere samarbejdet mellem turisme, kultur og handel for at opnå den mest optimale synergieffekt.

Blandt mange af City Horsens’ stort anlagte arrangementer vil Michael særligt nævne fire:

1. Hvert år i november afholdes Horsens Inspire, som er et stort awardshow, der hylder erhvervslivet i Horsens. Ud over underholdning og prisuddeling hylder showet først og fremmest erhvervslivet i Horsens Kommune og sætter spot på både dygtige iværksættere og detailhandlere.

2. De årlige TECH-konferencer er gratis at deltage i og sætter fokus på nye teknologier inden for forskellige brancher. I 2019 stod Business Horsens bag ByggeTECH, som var en heldagskonference, der tiltrak deltagere fra hele landet.

3. Charlie Rockshow i 2017. En stor koncert, der blev afholdt på Søndergade, og som blev vist på TV2 Charlie. Anders Blichfeldt var vært, og nogle af de deltagende kunstnere var Moonjam, Johnny Deluxe og Anne Dorte Michelsen.

4. Hvert år i februar afholdes Online Banko i samarbejde med Horsens Ny Teater. I 2020 var der mere end 16.000 mennesker fra hele verden, der spillede med hjemmefra, mens coronaen rasede.

Business Horsens rækker længere ind i den enkelte virksomhed. I tæt alliance med Horsens Kommune og Væksthus Midtjylland er organisationens formål at katalysere udvikling og innovation i virksomheder. Business Horsens er en uafhængig og uvildig instans, der virker som sparringspartner og drivkraft for erhvervslivet i Horsens og omegn.

Foto: Gågaden i Horsens

Organisationens kompetente hold af forretningsorienterede konsulenter tilbyder vejledning af enhver art og i et sprog, der er til at forstå. De er altid parate til hurtigt at rykke ud med akut vejledning og sparring, når og hvis der er behov for det.

”Vi er ret stolte af, at begge afdelinger hvert år vækster i både antal af medlemmer og antal af ansatte,” siger Michael Kongsmark. ”Desuden er vi ret gode til løbende at oprette vidensklubber, når efterspørgslen kræver det”.

City Horsens / Business Horsens arbejder med det værdibaserede medlemskab. Derved understøttes de enkelte medlemmer i deres arbejde på at drive virksomhed. ”Vi er faktisk ret dygtige til at arbejde samlet mod, at vi alle når vores mål,” slutter Michael.

Følg City Horsens / Business Horsens på hhv. https://www.facebook.com/CityHorsens og https://www.facebook.com/businesshorsens - eller hjemmesiden www.cityhorsens.dk

Foto: Udeservering i Horsens

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen