Dan Jeppesen stiller op for Socialdemokratiet til KV-21

Dan Jeppesen stiller op for Socialdemokratiet i Horsens Kommune til kommunevalget.
Profilbillede

Blå bog
42-årige Dan Jeppesen stiller op for Socialdemokratiet i Horsens Kommune til kommunalvalget. Han har boet i Horsens hele sit liv og er til dagligt bosat på Stadionvej sammen med sin kone og to børn.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Horsens er min by og min kommune, jeg føler mig hjemme her. Og jeg glæder mig over, hvordan udviklingen over de sidste år for alvor har taget fart."

"Jeg vil gerne bidrage med mine erfaringer og kompetencer, til at hele kommunen fortsætter sin positive udvikling."


Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Horsens er den by, jeg er vokset op i. Det var her, jeg sad hjemme på gulvet hos mine forældre og pakkede skoletasken for at cykle ind til Sct. Ib Skole på Kildegade.

"Det var her, jeg fik mit første rigtige job som fejedreng og senere kom i lære som tømrer ved H. Lykke Hansen. Jeg var pavestolt den dag, jeg sikrede mig titlen som Kgl. privilegeret Tømrersvend."

"Det var her, jeg mødte min kone, Mette, og sammen med hende fik de vigtigste titler i livet som mor og far for to unger på 10 og 13. Nu vil jeg gerne give noget igen og hjælpe med til, at andre får de samme muligheder, som jeg har fået i vores fantastiske kommune."

"For mig er valget vigtig, for det er i byrådet, jeg har muligheden for at give mit bidrag til min by og min kommune."

"Du kan regne med, at jeg til enhver tid er: Ordentlig og ærlig."


Hvad er dine politiske mærkesager?

  • Jeg kæmper for at vedligeholde og udbygge de sociale klausuler, som Horsens Kommune allerede har i dag.

  • Jeg vil kæmpe for, at der følger lærepladser med ved alle bygge- og renoveringsopgaver, som kommunen laver.

  • Jeg vil arbejde for, at vi får kigget på opdelingen af entrepriser, så mindre lokale firmaer også får en chance for at byde ind på opgaverne i stedet for, at det kun er muligt for store hovedentreprenører.

"Det er også vigtigt, at når der sker konkurrenceudsættelse (fx i forhold til vores grønne områder i kommunen), så sikres der, at de virksomheder, der vinder opgaverne, samtidigt også udfylder de sociale opgaver, som Horsens Kommune i den grad løfter. Det kan være uddannelse af fx anlægsgartnere, sikre seniorjobs eller på andre måder tage socialt ansvar."

"Det er opgaver, som kommunen og deres ansatte løser rigtigt flot i dag, og det er derfor vigtigt, at disse opgaver huskes, når der udliciteres."

"Udover ovenstående så har jeg selv været frivillig omkring 'Horsens Stallions', som er den lokale amerikanske fodboldklub. Det har jeg beskæftiget mig med i over 20 år. Både som aktiv og som bestyrelses medlem. Jeg har været en del af både elite- og bredde-rådet i Horsens Kommune, og jeg mener derfor, at jeg har et rimelig 
kendskab til det at være frivillig i kommunen. Derfor er en af min mærkesager også at fortsætte den udvikling, som er i gang på området for at sikre, at det bliver nemmere at starte klubber og foreninger op samt nemmere at drive disse."

"Et stort og mangfoldigt foreningsliv er efter min mening utroligt vigtigt i en hvilken som helst kommune."


Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Jeg er heldigvis en del af et parti med mange dygtige kollegaer, og jeg er sikker på at sammen med dem og det øvrige byråds partier og kandidater, så kan der laves plads til mine idéer og mærkesager. Men et egentligt første punkt, har jeg ikke lige på tungen."


Hvad er dine fritidsinteresser?

"Min fritid bruges med at følge mine børns fritidsinteresser, som p.t. er ridning og boksning samt at træne familiens hund – en 10 mdr. gammel Schapendoes hanhund."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Dan Jeppesen