Fra Horsens til OL: Alexandra Bøje er klar til kamp

Ol i Tokyo
Profilbillede
Alexander Engstrøm Wøhlk

Som yngste kvinde på det danske badmintonlandshold skal Alexandra Bøje sammen med sin mixdoublemakker og kæreste Mathias Christensen forsøge at levere overraskelsen allerede i første kamp ved de olympiske lege.

Alexandra Bøje er med sine blot 21-år den yngste danske badmintonspiller ved de olympiske lege i Tokyo.

Alexandra udgør sammen med Mathias Christensen den danske mixdouble til OL i Tokyo. I november 2020 kom det frem i den danske badminton-podcast ’Spørg mig om alt’, at det danske doublepar også er et par udenfor banen. Mixdouble blev parret i 2019 og ligger på nuværende tidspunkt 17’er på BWF’s verdensrangliste.

21-årige Alexandra Bøje er født og opvokset i Horsens og begyndte allerede som 6-årig at skyde til fjerbolden i Stensballe Idræts-klub, men skiftede hurtigt til en større badmintonklub i Horsens.

Hvis man vil følge den danske mixdouble under OL, kan det være nødvendigt med kaffe på kanden. Første kamp mod de japanske medaljeaspiranter Arisa Higashino & Yuta Watanabe, som bliver spillet lørdag d 24 juli kl. 02 om natten. Så hvis danskerne skal trække sig sejrrigt, skal der en pragtpræstation til.


Kilde: Redaktionen