Her er tre fede oplevelser i din region: Horsens og omegn

Profilbillede

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Horsens og omegn.  


1. Spil Disc Golf i Bygholm park  
Har du nogensinde prøvet kræfter med discgolf? Hvis ikke har du mulighed for at prøve spillet ganske kvit og frit i Bygholm park i Horsens. 

Discgolf minder på mange måder om ’almindelig’ golf. Her er golfbolden blot udskiftet med en specieldesignet frisbee, som du skal forsøge at kaste i de opsatte stålkurve på en bane. 

I discgolf gælder det om at nå banen rundt på færrest mulige kast. For at komme i gang med spillet, skal du blot medbringe din egen frisbee.  Banen i Byghold park omfatter ni huller og har et tee-sted pr. hul. 

Du kan læse mere om de generelle regler for discgolf her. 

I Bygholm park finder du også en stor legeplads og gode picnicområder. 
Parken ligger på Schüttesvej 1, 8700 Horsens. 


2. Tag på natureventyr i Horsens og omegn  
Gå i fodsporene på den horsensianske opdagelsesrejsende, Vitus Bering, tag på stenaldertur ved Nørrestrand eller jagt mystiske søuhyre ved Ring Sø.

Hent den gratis app ’Natureventyr’ og tag dine børn med på skønne naturoplevelser. 
App’en giver jer adgang til en række spændende fortællinger, der hver især er skræddersyet til udvalgte børnevenlige naturruter.

I appen finder du et kort, der viser dig vej, og kapitel for kapitel udfolder et eventyr, der forbinder områdets historie, natur og geografi. 

Ruterne i appen er mellem 1,2 og 1,5 kilometer, og tager en times tid at gå.

Du kan her læse mere om de tre gratis Horsens-eventyr, som udspiller sig i
Vitus Beringsparken, ved Nørrestrand og ved Ring Sø

Du kan også finde en introduktion til eventyrene, oplysning om længde, kortbilag og meget mere på Natureventyrs hjemmeside her.


3. Nyd en sommerdag ved Langelinieanlægget i Horsens
Ved langelinieanlægget i Horsens finder du mange spændende aktiviteter for både store og små. 

Her kan du blandt andet udfordre dine venner i petanque eller beachvolley eller udforske den fem meter høje gyngetroldeskulptur, som er udført i genbrugstræ af kunstneren Thomas Damsbo. 

Ved anlægget finder du desuden et udsigtsfyrtårn, en balanceline samt toilet, bruser, vandpost og badebro. 

Langelinieanlægget i Horsens er en oplagt lokation på en sommerdag, hvor både børn og voksne kan samles og nyde en dag ved Horsens Fjord. 

Du finder Langelinieanlægget i Horsens på Langelinie, 8700 Horsens.

Kilde: VisitHorsens