Horsens HK erobrer førstepladsen med sejr over topholdet

Der var stor jubel for Horsens HK-pigerne, der nu huser på ligaens førsteplads (Foto: R. Boy)
Profilbillede
dato

Horsens HK skulle søndag spille en af deres vigtigste kampe i sæsonen, da de skulle forsøge at stjæle førstepladsen fra deres direkte konkurrent, Skanderborg Håndbold, da slaget skulle stå i Fælledhallen, Skanderborg.

Kampen var inden omtalt som en slags 'finale' for pigerne, og derfor var træner Ronni Boy vanvittigt stolt, da nuppede sejren, de to point og førstepladsen med cifrene 20-24.

“Jeg er pavestolt over at vi vinder på en svær udebane. Vi var endda oppe at føre hele 20-13. Vores forsvar var utrolig taktisk godt indstillet på Skanderborg spillerne. Storspil af Dicte Sønderskov og Freja Hauge i angrebet.”

En overordnet rigtig stor dag for Horsens HK, og selvom Mathilde Vestergaard for nyligt er udtaget til U19-landsholdet, så var der flere andre Horsens-spillere der viste utroligt højt niveau.

“Jeg vil fremhæve Dicte Sønderskov, der overstrålede hele hallen. Det var ren landsholdsniveau i dag. Freja Hauge var meget skarp i 2. halvleg da det hele skulle afgøres, ligesom Sille Sorth var skarp fra fløjen. Bisgaard i målet stod stærkt igen,” lyder det fra en euforisk Ronni Boy.

Horsens HK-spilleren, Mathilde Bisgaard, giver også sin reaktion på kampen:

“Amen, en helt vildt fed kamp! Det er jo derfor man spiller håndbold. Og når det så går som det gør i dag, what is not to like? I dag er der ingen tvivl om at vi spillede som et hold. Et hold med en enorm ærgerrighed til hele tiden at ville det ekstra - at vi ville sætte en takling mere eller at score et mål mere.”

“Derudover er der ingen tvivl om at Dicte Sønderskov og Freja Hauge spiller en af deres absolut bedste kampe. Derudover så jeg også en ekstraordinær indsats fra Matilde Vestergaard som normalt er en målmaskine for os, men som i dag var en forsvarstartegiger som virkelig tog holdet med på ryggen. Men holdet sejrede i dag,” siger holdets målvogter.

Horsens HK's næste kamp er først tirsdag den 7. marts, når de møder Århus United. Kampen fløjtes i gang klokken 18:30 i Dagnæs Hallen.

Kampens resultat: 20-24 til Horsens HK
Række: U19 Kvinder Liga

Kilde: Cheftræner Ronni Boy, Horsens HK - U19 Kvinder Liga