Kroen der gik fra afholdshotel til at være selskabernes samlingspunkt

Korning Kro emmer af historie (Foto: Korning Kro)
Profilbillede
dato

Mød kromanden Simon Bamberg der på én og samme tid puster nyt liv i Korning Kro og værner om kroens historie.

På Korning Kro er der plads til overnattende gæster. I hverdagene er sengepladserne oftest udlejet til håndværkere, der arbejder i nærområdet – mens weekenderne står i festens tegn med kroophold og andre festlige arrangementer.

Foruden muligheden for at overnatte på Korning Kro, er det også muligt at slukke tørsten og spise sig mæt i restauranten, der er forbeholdt kroens egne gæster – men kromand og indehaver, Simon Bamberg Ernstsen, ligger dog ikke skjul på, at kroens døre står åbne for alle:

”Gæster ude fra gaden er også velkomne,” understreger Simon Bamberg Ernstsen.

På kroen afholdes der jævnligt større fester og receptioner, og er ifølge Simon Bamberg Ernstsen er kroen også behjælpelig med at afvikle kurser for små og mellemstore virksomheder.

Fleksibelt personale
Det er for kromanden Simon Bamberg Ernstsen vigtigt, at hans personale bestræber sig efter at yde den bedste service til kroens gæster.

”Vores kerneværdi er, at vi ikke bare gør det godt, men at vi gør det grundigt,” fortæller Simon Bamberg Ernstsen

Han håber på, at kroens høje serviceniveau kan være med til at gøre en forskel og give gæsterne en god oplevelse. Det er, ifølge ham, personalets vigtigste opgave, at sætte gæstens behov før sit eget.

Det har været vigtigt for Simon Bamberg Ernstsen at kunne give kroens en stor portion fleksibilitet – en fleksibilitet som han mener skaber en bedre kundekontakt:

”Personalet har mulighed for at tage en beslutning med det samme, hvorimod andre ansatte i andre virksomheder ikke nødvendigvis kan dette, da der ikke er den samme fleksibilitet, da de måske er nødt til at skulle følge nogle linjer, som der ikke kan viges fra.”

Historien bag Korning Kro
Korning Kro lever op til den gamle talemåde: ”Hvor der er en kirke, er der en kro” – for som genbo til kroen ligger der en landsbykirke, et gadekær og Korning Gammelby, som er en oplagt rute til vandre- og løbeture.

Kroen var oprindeligt et afholdshotel, men i 1974 fik afholdshotellet en spiritusbevilling og blev derefter til Korning Kro, som værtsparret Dorris Ernstsen og Visti Ernstsen købte to år senere i efteråret 1976. Værtsparret kom fra Gran Hotel i Struer, hvor manden var køkkenchef.

Siden værtsparret overtog kroen, har den været i konstant udvikling. Kroen har gennemgået et hav af ombygninger – dog har fokus for alle ombygningerne været at udvide kroen, så ideen om større selskaber med mange besøgende gæster kunne blive en realitet.

Da Dorris Ernstsen og Visti Ernstsen udvidede kroen, blev den et af de større steder i området med plads til fest og andre arrangementer. Ifølge den nuværende kromand og indehaver af Korning Kro, Simon Bamberg Ernstsen, brugte værtsparret meget tid på at tage til events for at repræsentere kroen og vise den frem.

Tro mod traditionerne
Da Simon Bamberg Ernstsen selv blev en del af kroens team, husker han tydeligt, at der lå en vigtig opgave i at vise kroen frem som et nyt og moderne sted:

”I starten af 2010 kom der mere fokus på at gå ud og spise og tage på restaurant blandt befolkningen i Danmark. Det var derfor vigtigt at vise, at kroen, med et moderne ala carte kort, fulgte med i udviklingen,” fortæller Simon Bamberg Ernstsen.

Selvom kroen har været i en rivende udvikling, har han dog vært opmærksom på at bevare kroens historie og traditioner:

”I dag ligger hovedfokusset stadig på selskaber, overnatning og spisning i restauranten,” fortæller Simon Bamberg Ernstsen og tilføjer:

”Kroning Kro skiller sig ud med sin fleksibilitet, menneskelighed og forståelse.”

Du finder meget mere om Korning Kro på deres Facebookside og hjemmeside.

Besøg kroen på adressen Korningvej 143, 8700 Horsens.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Korning Kro