Lokal ejendomsmægler slukker lyset

Foto: Estate Horsens
Profilbillede
dato

I landets hundrede Estate-forretninger vil lyset blive slukket efter lukketid for at spare på strømmen. Potentialet til at nedbringe energiforbruget er stort, hvis flere erhvervsdrivende bakker op, lyder det fra lokal mægler.

-Vi har alle et ansvar for at skrue ned for energien der, hvor det ikke er absolut nødvendigt. Derfor har vi valgt at slukke lyset i vores mæglerforretning, når vi ikke er der.

Sådan lyder budskabet fra indehaver af Estate i Horsens, Michael Jessen. Han mener, at de høje energipriser kan være med til at sætte gang i en mere bæredygtig adfærd., hvor lys, der er tændt, fordi det er en gammel vane, bliver slukket.

-Der er brug for, at vi alle skruer ned for energien og tager et større ansvar. Hvis alle forretninger slukker lyset, selvom det betyder, at der bliver lidt mere dunkelt i vores by, kan det gøre en kæmpe forskel, siger Michael.

Ifølge Michael er man i Estate-kædens ca. hundrede forretninger blevet enige om en koordineret indsats for at spare på energien.

-Jo flere der slukker lyset, des større er effekten selvfølgelig. Vi håber, at de mørke forretninger i gadebilledet kan inspirere andre til at følge eksemplet, så vi sammen kan vende udviklingen og nedbringe det samlede forbrug. Alle tiltag gavner, siger han.

Selvom den aktuelle inflation presser mange husstande økonomisk, kan det ifølge ejendomsmægleren måske være vendepunktet, der skaber mere fokus på vores generelle forbrug.

-De fleste af os har nok ikke tidligere tænkt så meget over, om lyset var tændt eller slukket, men efter at elpriserne er eksploderet, er vi alle sammen blevet mere opmærksomme på at spare på strømmen. Selvom man har de bedste intentioner om at træffe flere bæredygtige valg, må vi nok se i øjnene, at det ofte skal gøre lidt ondt økonomisk, før vi for alvor ændrer adfærd, siger Michael.

Kilde: Estate Horsens