Loppesæsonen er i gang: Horsens er hooked på genbrug

Foto: PR
dato

Sommeren er sæson for loppemarkeder, og 82 procent af østjyderne har købt eller solgt brugt det seneste år. Ny genbrugsekspert i Horsens og guider til secondhandsalg anno 2024.

Sommermånederne er højtid for loppemarkeder i Horsens, og med den secondhandbølge, der er skyllet ind over landet de senere år, er tendensen kun vokset. Sidste år handlede 82 procent af østjyderne brugt i løbet af året, hvilket kun gjaldt 63 procent i 2017.

– Det er fantastisk at østjyderne er så glade for at købe og sælge brugt. Det er blevet meget mere mainstream, men samtidig er der klart også flere, der sådan rigtig interesserer sig for det og går op i det. Det betyder også at kvaliteten af genbrug i dag er ret høj, forklarer Michelle Palner, der er indehaver af den nye Børneloppen i Horsens, der åbnede i foråret og faciliterer handel med brugt børnetøj, -sko og ting.

Genbrug er blevet bedre
Ifølge Genbrugsindekset 2023, som er en kortlægning af danskernes genbrugsvaner på tværs af genbrugsplatforme udgivet af DBA, har 82 procent af østjyderne købt eller solgt brugt i løbet af 2023. I 2017 gjaldt det kun 63 procent. Den hastige udvikling i danskernes forhold til genbrug mærker man tydeligt hos Børneloppen i Horsens, der særligt bemærker én ting i udviklingen.

– Det at der er er flere, der gerne vil handle brugt i dag betyder også, at tingene skal være i orden. Der er simpelthen meget mere at vælge imellem for de handlende, og der er flere sælgere at konkurrere med, siger Michelle Palner, som har følgende gode råd til at skabe succes med genbrugssalget, uanset om det er online, på et loppemarked eller i en loppebutik som Børneloppen Horsens. 

Sådan laver du en god loppestand

  • Husk kvaliteten er steget, og hold en standard, du kan stå inde for.
  • Smid det plettede og hullede tøj i containeren, hvor selve materialerne også finder vej til genbrug.
  • Vask tøjet, tør tingene af, og sørg for, det ser ordentligt ud. Men undgå parfumerede vaske- og rengøringsmidler.
  • Sæt en ordentlig pris, og gør det efter, hvad du selv ville give for en tilsvarende brugt vare – ikke hvad du selv har givet.
  • Gør det let for dine kunder at skabe overblik, og sæt tingene pænt op.
  • Et sidste touch kan være at ordne tingene efter farver, størrelser, varetype eller andet, så køberen fristes af flere ting på én gang. 

Børneloppen er en landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk

Kilde: Børneloppen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.