Masser af tilbud til kickstart af foreningslivet

Profilbillede

De lokale foreninger er mødt ind til en efterårssæson uden restriktioner - men til gengæld med masser af ambitioner og aktiviteter. Horsens Kommune tilbyder kurser og økonomisk støtte til at kickstarte foreningslivet og understøtte de frivillige kræfter.

De lokale foreninger og aftenskoler møder i disse dage ind i de lokale spejderhytter, idrætshaller og klasselokaler til efterårssæsonens hold og aktiviteter.

 - Vi ser nogle foreninger, som har været klar til at komme i gang længe, og som kører derudad. Til gengæld hører vi også fra andre foreninger, at de har svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med frivillige og instruktører, fortæller Casper Due Fogt, projektleder for Bevæg dig for livet-indsatsen i Horsens Kommune.

Tilbud til foreningerne

Horsens Kommune har derfor i samarbejde med DGI Sydøstjylland samlet en række gratis tilbud og kurser, der kan hjælpe foreningerne godt i gang efter corona. Fx kan foreningerne få hjælp til, hvordan de rekrutterer medlemmer og frivillige på de sociale medier, ligesom de kan få hjælp til at igangsætte aktiviteter for særlige målgrupper.

Derudover afholder Horsens Kommune den 7. oktober Fritidsforum, hvor foreninger, aftenskoler og øvrige fritidsaktører mødes, bliver klogere og inspirerer hinanden på det gode foreningsliv.

Endelig findes der en række puljer og tilskud, hvor foreningerne kan søge økonomisk støtte til arrangementer og aktiviteter for både eksisterende og nye medlemmer.

Yderligere informationer om kurser, puljer og Fritidsforum kan findes på fritid.horsens.dk.

Kilde: Horsens Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.