Når din håndværker ikke leverer varen

Profilbillede

Danskerne kan få fradrag på deres selvangivelse, når der gøres brug af håndværkere m.fl. Men hvad gør du egentlig, hvis din håndværker leverer mangelfuldt eller tilmed nægter at udbedre skader?

Vi lever i en gør-det-selv-verden, hvor det ene handy-mand-program efter det andet tørner frem på skærmen. Men der findes altså stadig danskere, der vælger at gøre brug af ganske almindelige håndværkere. Somme tider går det godt – andre gange går det skidt.

Hører du til de personer, der har benyttet dig af et håndværkertilbud og ikke helt har fået, hvad du mente, du betalte for, så er der gode råd at hente.

Har du eksempelvis fået renoveret badeværelse, men overdraget et resultat med bl.a. revnede fliser og håndværk, der ikke syner pænt, så kan gode råd være dyre.

Udbedring af fejl og mangler

Lever den ønskede opgave ikke op til det, som du har aftalt med din håndværker, så er der dog flere muligheder. 

Først kan du tage snakken med din håndværker om udbedring af fejlene – for håndværkers regning. Er der ikke hul igennem, så har du mulighed for at klage til Byggeriets Ankenævn.

Disse vil så sende en skønsmand, der skal vurdere, hvorvidt du har medhold i din klage. Får du medhold, så kan skaden udbedres af anden håndværker – dog kan den oprindelige håndværker ikke pålægges at skulle betale mere end, hvad der fremgår i skønserklæringen fra Byggeriets Ankenævns afgørelse.

Kilde: Redaktionen