Narkosmugler idømt 14 års fængsel og udvisning for bestandig

Profilbillede
dato

<br>Det endte med 14 års fængsel og udvisning for bestandig, da en 60-årig hollandsk mand mandag tilstod at have medvirket til indsmugling af i alt 55 kilo kokain og 150 kilo hash fra Holland til Danmark.

National Enhed for Særlig Kriminalitet Vest (NSK Vest) fik mandag i retten i Aarhus dom i en sag, hvor en hollandsk statsborger var tiltalt for i efteråret 2020 at have medvirket til at indsmugle et stort parti narkotika, som blev smuglet fra Holland til Danmark.

Den hollandske mand, der tidligere har været ansat i 20 år som politiassistent ved det hollandske politi, erkendte sig skyldig i at have transporteret den store mængde narko til landet i en lastbil.   

Efter et retsmøde, der varede mindre en halv time, idømte retten ham 14 års fængsel og udviste ham af Danmark for bestandig. 

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har udmålt en hård fængselsstraf, ligesom jeg også er glad for det gode samarbejde, der har været i sagen mellem det danske og det hollandske politi,” siger advokaturchef i NSK Vest, Camilla Winther Wagner.  

 

Leverede hash og kokain

I retten tilstod hollænderen, at han den 17. september 2020 leverede 40 kilo kokain til en dansk mand i Horsens, og at han den 8. oktober 2020 leverede 150 kilo hash til en dansk mand i Glostrup og 15 kilo kokain til en dansk mand i Ishøj.

De tre danske mænd, som blev anholdt kort tid efter leveringerne, har alle fået dom for at have aftaget narkotikaen fra den hollandske mand. De er blevet idømt fængselsstraffe på henholdsvis 13 år, 2 år og 9 år for deres roller i sagen.

Sagen har været efterforsket i tæt samarbejde mellem National Enhed for Særlig Kriminalitet Vest og flere hollandske politienheder. Den hollandske mand blev udleveret fra Holland til strafforfølgning i Danmark på baggrund af en europæisk arrestordre udstedt af retten i Aarhus. 

Manden modtog dommen, og skal nu retur til Holland, hvor han skal afsone fængselsstraffen.

 

Denne artikel er skrevet af Linnéa Funk og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi