Ny bade- og opholdsbro står klar til sommerens gæster på Boller Mole

Bade- og opholdsbroen er bygget i direkte forlængelse på den cirka 100 meter lange Boller Mole, som med broen bliver forlænget til det dobbelte. (Foto: Per Aaskov, Ingeniørfirmaet Aaskov Aps.)
Profilbillede

De sidste skruer er ved at blive sat i broen på Boller Mole. Den 100 meter lange bade- og opholdsbro er klar til indvielse tirsdag den 5. juli. De svømmeglade kan glæde sig til at kunne hoppe direkte i Horsens Fjord på en god vanddybde. Foruden badeture indbyder broen også til ophold, da den med sit 360 graders udsyn giver mulighed for en oplevelse på vandet året rundt.

Netop som sommerferien er skudt i gang, er Horsens Kommune klar til at åbne den nyetablerede bade- og opholdsbro på Boller Mole for svømme- og naturglade borgere.

Gennem de seneste tre måneders tid har forbipasserende kunnet følge etableringen af den 100 meter lange bro, der skyder sig fra spidsen af Boller Mole ved Boller Nederskov og ud i fjorden. Herfra kan man glæde sig til at få et 360 graders udsyn på fjorden med kig ind mod Horsens by, ud i fjorden og tilbage på skoven.

Og vil man tage en dukkert i fjorden, så vil man - modsat hidtil - nu kunne hoppe i, hvor vandet har en ordentlig dybde.

Med en bredde på tre meter er broen et oplagt sted at slå sig ned med madpakken, at nyde solnedgangen eller ganske enkelt få et pusterum. Da den ikke udelukkende er tænkt som en badebro, er den bygget til at kunne tåle at stå i vandet året rundt.

Broens helt enkle design er desuden et udtryk for grundtanken om, at broen skal udføres med respekt for molens kulturhistoriske betydning, hvilket betyder, at broen ikke må overskygge oplevelsen af molen. Det var én af forudsætningerne i den samarbejdsaftale, som Horsens Kommune har lavet med Naturstyrelsen, som ejer skoven og Boller Mole.

Skov- og Landskabsingeniør Lise Kjær Poulsen, som er kommunens projektleder på bro-projektet, fortæller, at det også ligger fast i aftalen, at det nye badested ikke skal udvikle sig til en bystrand med iskiosk, omklædningsrum eller lignende faciliteter:

- Broen på Boller Mole skal fungere som et rekreativt sted, hvorfra man kan nyde og opleve naturen i området. Man kan snuppe en badetur og få en stille naturoplevelse på vandet. Dermed har vi nu tre gode badesteder tæt på Horsens by med hver sin profil.

- Foruden Boller Mole er det bystranden Langelinie med mulighed for masser af aktivitet og familiestranden Husodde, hvor der er plads til solbadning og leg i sandet og vandet, siger Lise Kjær Poulsen.

Horsens Kommune er i gang med at undersøge mulighederne for at etablere et toilet i nærheden af molen. Dette vil kræve en tilladelse fra Kystdirektoratet. Derfor kan kommunen endnu intet sige om forventningerne til en toiletbygning.

Tag cyklen til indvielsen den 5. juli
Man kan kun komme til molen på gåben eller cykel, enten via Bollerstien eller gennem skoven fra Boller Slotsvej. Bollerstien benyttes hvert år af tusindvis af gående og cyklende, men skulle man komme via bil, er der en mindre parkeringsplads ved Boller Slotsvej, hvorfra man skal gå de sidste par hundrede meter ned til vandet.

Lise Kjær Poulsen oplyser, at det med mange besøgende ved den nye badebro kan blive lidt snævert at komme rundt på p-pladsen, og derfor opfordrer hun til, at man tager cyklen eller spadserer til Boller Mole - ikke mindst på tirsdag den 5. juli, hvor kommunen inviterer til indvielse af den nye bro:

- Bollerstien gennem det smukke naturområde langs Horsens Fjord er perfekt til cyklister og vandrere. Stien er samtidig en planetsti med illustrationer af og information om solsystemets otte planeter. Hvorfor ikke give sig selv den oplevelse oveni at tage turen ud til broen på cykel, slutter Lise.

Med den færdigetablerede badebro er første del af kommunens helhedsplan for Boller Landskaber realiseret. Horsens Byråd godkendte i 2019 helhedsplanen for naturområderne i Horsens sydøst, der dækker Klokkedal, Bollerskovene og landskaberne ned til den sydlige del af Horsens Fjord.

Borgmester Peter Sørensen fortæller, at planens formål er at binde områderne sammen og styrke og sikre adgangen til de rekreative muligheder:

- Vi arbejder her for at skabe et sammenhængende natur- og skovområde som et nyt attraktivt udflugtsmål. Med realiseringen af helhedsplanen skaber vi rammerne for et helt bynært og grønt åndehul for vores borgere. Ideen om en bro på Boller Mole udspringer af planen.

- Med stor politisk opbakning og enighed har vi nu med broen fået et nyt oplevelsessted, der giver direkte adgang til sydsiden af fjorden, siger Peter Sørensen, som personligt glæder sig over at kunne indvie broen netop ved sommerferiens start.

Broen bliver indviet tirsdag den 5. juli kl. 16.30-17.30 på Boller Mole neden for Boller Slotsvej 24, Horsens, hvor alle inklusive pressen er velkommen.

Der vil være taler ved borgmesteren og Naturstyrelsen, og herefter bliver broen erklæret for åben. Friske triatleter fra Triathlon Horsens er inviteret med til at være blandt de første til at hoppe i vandet fra broen.

Kilde: Horsens Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
Flere artikler