Nyt fra Horsens i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Horsens er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Hundepatrulje standsede formodede indbrudstyve 

En hundepatrulje kørte onsdag kl. 5.34 mod Ålborggade i Aarhus C efter en anmeldelse om, at to mænd var brudt ind i flere opbevaringsrum i en kælder i en opgang.  

På vej hen til adressen opdagede patruljen to mænd, der kom gående ned ad vejen med en sækkevogn med nogle kasser på og nogle forskellige genstande under armene. 

Da betjentene steg ud af bilen for at tage kontakt til mændene, løb den ene, en 42-årig mand, fra stedet, mens den anden, en 39-årig mand frivilligt lod sig anholde. 

Den 42-årige ignorerede betjentenes råb om, at han skulle standse, og en politihund blev derfor sat til at løbe ham op. Den fik hurtigt indhentet ham, og kort efter var han ligesom sin makker anholdt og sigtet for indbrud. 

Det viste sig, at i alt ni kælderrum var brudt op, og at der var stjålet en del forskellige genstande – umiddelbart af mindre værdi. Ud over kosterne fandt patruljen også et koben og nogle handsker, som lå der, hvor mændene var blevet anholdt. 

**

 

Nye anmeldelser om tyverier i pirattaxaer

Østjyllands Politi har de seneste dage fået flere anmeldelser om folk, der er blevet bestjålet efter en tur hjem fra byen i en pirattaxa. 

Onsdag kom der to nye anmeldelser fra unge mænd, der havde benyttet sig af et billigt lift, der endte med at blive en dyr fornøjelse. 

En 17-årig ung mand anmeldte, at han natten til mandag var steget ind i en pirattaxa i Aarhus midtby, og da den lidt efter standsede ved den aftalte adresse, og den 17-årige ville betale med sit dankort, virkede chaufførens medbragte kreditkortlæser ikke. 

Chaufføren sagde, at den 17-årige kunne få turen gratis, men at de lige skulle danse en dans sammen først. Efter en kort dans ude foran bilen tog den 17-årige hjem, og først noget senere opdagede han, at hans dankort var blevet stjålet, og at der var hævet nogle tusinde kroner på kortet. 

En 21-årig mand blev også udsat for tyveri efter en tur i en pirattaxa. Natten til onsdag kørte han med pirattaxa fra Aarhus C, og kortlæseren i denne bil, virkede heller ikke. Det endte med, at chaufføren tog den 21-åriges kort, hvorefter han blev bedt om at forlade bilen. 

Den 21-årige skyndte sig efterfølgende at få spærret kortet, så gerningsmanden ikke kunne bruge det. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig benytter sig af en pirattaxa, da der er risiko for at blive udsat for tyveri eller røveri. Brug offentlig transport, tag en rigtig taxa eller få en ven eller et familiemedlem til at hente dig. Sørg for at finde ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen – så er risikoen for at blive fristet af en pirattaxa mindre. 

**

 

Luskede rundt i private haver og blev anholdt

En beboer på Ryvej i Aarhus V vågnede natten til torsdag omkring kl. 3.30 ved, at hans sensorstyrede lampe i baghaven pludseligt tændte. 

Da beboeren kiggede ud af vinduet kunne han se en fremmed mand, der luskede rundt i haven med en lommelygte, og kort efter gik han hen og tog i døren, som dog var låst. Efterfølgende gik manden over i en nabohave, og beboeren fik hurtigt ringet til politiet. 

Kort efter ankom en hundepatrulje til stedet, og politihunden blev sat til at søge efter manden. Der gik ikke lang tid, før den snusede sig frem til en 46-årig mand, der sad og gemte sig i en privat have. 

Den 46-årige havde ud over en lommelygte en tang på sig. Han havde svært ved at forklare, hvad han foretog sig i området, og han blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. 

**

 

Unge mænd brugte falsk ID – sigtet for dokumentfalsk

En dørmand på en beværtning på Åboulevarden kontaktede onsdag kl. 21.10 politiet og fortalte, at han stod med to unge mænd, som havde forsøgt at komme ind på stedet ved at vise falsk ID. 

En patrulje kørte til stedet, hvor dørmanden tilbageholdt to 17-årige unge mænd. Begge havde vist et digitalt kørekort på deres mobil, hvor det fremgik at de var over 18 år. 

Dørmanden fik dog kraftig mistanke til, at kørekortene var blevet redigeret, og den mistanke delte betjentene efter et kig på de unge mænds mobiltelefoner. 

Begge de 17-årige blev derfor sigtet for dokumentfalsk, og deres forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

Dokumentfalsk kan koste flere dages betinget fængsel og give en plet på straffeattesten, så det er en meget dårlig idé at forsøge at snyde sig ind ved at fuske med sit ID eller benytte sig af andres kørekort eller sygesikringskort. 

**

Anholdt efter eftersættelse

En patrulje ville natten til torsdag kl. 3.30 standse en bil på Klokkervej i Brabrand, men bilisten satte i stedet farten op, og det endte med en eftersættelse over et par kilometer. 

På Ryhavevej kørte bilen af vejen og ind i et mindre buskads, og da patruljebilen kørte op på siden af bilen, åbnede føreren bildøren ind i patruljebilen og løb fra stedet. 

Det lykkedes ikke betjentene at få fat på ham, men til gengæld fik de fat i en 17-årig ung mand, som sad på passagersædet. Bilen viste sig at være stjålet i Horsens i sidste uge, og den 17-årige blev sigtet for tyveri. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Stoffer, kniv og ulovlige piller beslaglagt i visitationszone

En 20-årig mand blev onsdag kl. 19.47 standset på Gudrunsvej i Brabrand, som er en del af den visitationszone, som Østjyllands Politi har oprettet. Den 20-årige blev visiteret og i hans lommer fandt patruljen en mindre mængde hash og nogle ulovlige piller, som blev beslaglagt. 

Den 20-årige blev herefter sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Natten til torsdag kl. 1.14 blev der igen beslaglagt stoffer – og en kniv - i visitationszonen. En 18-årig mand blev standset i sin bil og sigtet for at køre narkokørsel, og da der i bilen lå en kniv, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven. 

En 16-årig ung mand på passagersædet havde en mindre mængde kokain på sig, som han blev sigtet for at besidde. 

**

 

Sigtet for narkokørsel – havde kokain og amfetamin i bilen

En 21-årig mand blev onsdag kl. 22.35 standset af en patrulje i en rutinekontrol på Ågade i Hadsten. Da betjentene tog kontakt til manden, virkede han påvirket af stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

Under en ransagning af bilen fandt patruljen flere salgsposer med kokain og en lille sprayflaske, der indeholdt noget flydende amfetamin – og i en bæltetaske, som den 21-årige havde på, lå der nogle tusinde kroner i kontanter. 

Både penge og stoffer blev beslaglagt, og den 21-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Fundene fik politiet til også at foretage en ransagning af mandens hjem i Aarhus. Her fandt betjentene en machete, hvilket gav den 21-årige en sigtelse for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Flere indbrud i restauranter i Aarhus

Østjyllands Politi fik onsdag morgen flere anmeldelser om indbrud i restauranter i det centrale Aarhus – formentligt alle begået i løbet af natten. På Jægergårdsgade havde en restaurant fået knust ruden, hvorefter pengekassen var blevet stjålet. Det samme var sket for en restaurant på Guldsmedegade. 

På Østbanetorvet var det gået ud over et fastfoodsted, der havde fået stjålet nogle få kontanter fra pengekassen, mens gerningsmanden umiddelbart ikke havde nået at stjæle noget i en restaurant på Studsgade, hvor en rude også var blevet knust. 

En butik i Søndergade havde også haft ubudne gæster, der havde knust en rude.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne og opfordrer alle erhvervsdrivende til at fjerne kontanter efter lukketid. 

** 

Færdsel

Onsdag kl. 11.28 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg, da tre biler var involveret i et harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Onsdag kl. 15.35 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Viby Ringvej i Åbyhøj. Fire biler var involveret i harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 19.42 skete der et færdselsuheld i krydset Høvej/Stokbrovej i Elev. En 17-årig ung mand var netop steget af bussen og løb bag om den og over vejen, da han blev ramt af en bil ført af en 36-årig mand. Sammenstødet skete ved relativ lav hastighed, og den 17-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Nyvej i Randers NV begået mellem tirsdag d. 27/12 kl. 5.30 og onsdag d. 28/12 kl. 9.30
På Gavnøvej i Randers NØ begået onsdag d. 28/12 kl. 6.30
På Bærmosehøjen i Trige begået onsdag d. 28/12 mellem kl. 9.15 og kl. 11.52
På Henrik Ibsens Vej i Grenaa begået mellem mandag d. 19/12 kl. 9.00 og onsdag d. 28/12 kl. 16.45
På Merkurvej i Højbjerg begået onsdag d. 28/12 kl. 18.15
På Elmehøjvej i Højbjerg begået mellem tirsdag d. 27/12 kl. 16.00 og onsdag d. 28/12 kl. 19.55
På Balagervej i Viby begået onsdag d. 28/12 mellem kl. 20.19 og kl. 20.27
På Balagervej i Viby begået onsdag d. 28/12 kl. 20.24
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi