Nyt fra Horsens i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Horsens er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 9.00

Efterforskningen af drabet på en 40-årig mand i juli i Nimtofte har ført til, at Østjyllands Politi onsdag kl. 10.37 anholdt en 23-årig kvinde til sagen.

Hun blev torsdag kl. 9.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, hvor hun blev varetægtsfængslet frem til den 13. september. Hun nægter sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at kære kendelsen. 

Den 23-årige kvinde blev sammen med tre andre personer den 18. juli 2022 anholdt i en koordineret anholdelsesaktion i Nimtofte og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun blev løsladt. 

Hun har siden løsladelsen fortsat været sigtet for manddrab og forsætlig ildspåsættelse af den afdødes varebil og blev altså onsdag anholdt igen. 

**

 

61-årig mand sigtet efter sammenstød i trafikken

En 61-årig mand blev onsdag aften anholdt og sigtet for grov vold ved bevidst at have kørt ind i en cyklist, han havde haft en kontrovers med i trafikken. 

En 50-årig mand kontaktede onsdag kl. 19.25 politiet og fortalte, at han var blevet påkørt på Horsensvej i Ørting ved Odder. Ifølge cyklisten var han kommet kørende på cykelstien, da han måtte bremse for en bil, der holdt parkeret ind over stien. 

Ved siden af bilen stod føreren, som den 50-årige indledte en diskussion med, da han var vred over den uhensigtsmæssige parkering. 

Det førte til en ophedet diskussion, der endte med, at cyklisten gav bilisten et skub, inden han cyklede derfra. 

Ifølge vidneforklaringer kørte bilisten efterfølgende efter cyklisten, som han endte med at påkøre lidt derfra. Den 50-årige væltede ned på asfalten, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Bilisten kørte væk uden at give sig til kende, men vidner havde noteret nummerpladen, og senere anholdt politiet en 61-årig mand på en adresse tæt på Horsens, hvor hans bil holdt med nogle skader, der kunne stamme fra sammenstødet med cyklen. 

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus 

Østjyllands Politi foretog tirsdag eftermiddag og aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Ved indsatsen blev der skrevet i alt 83 sager på vejene i Rosenhøj, Åbyhøj, Brabrand og Herredsvang. 

13 bilister blev sigtet for at køre med mobilen fremme, og 19 bilister blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele. 

Derudover blev der skrevet en del hastighedssager, hvoraf to gav en betinget frakendelse og syv gav et klip i kørekortet.

Sigtelserne ved indsatsen fordelte sig på følgende vis: 

19 x kørsel uden sikkerhedssele
17 x hastighed, bøde (fotovogn)
13 x håndholdt mobiltelefon, klip
1 x spirituskørsel 
1 x narkokørsel
2 x kørsel i frakendelsestiden 
2 x kørsel uden førerret
3 x oplysningspligt/overladelse
1 x barn uden autostol, klip
2 x kørsel uden styrthjelm, MC
2 x hastighed, betinget frakendelse 
7 x hastighed, klip
1 x overhaling højre om, klip
1 x vigepligt, fuldt stop, klip
1 x færdselsuheld m/vigepligtsforseelse 
1 x unødig røg/støj v/hjulspin 
1 x kørsel uden forsikring 
2 x manglende registrering
2 x fejl/mangler
2 x øvrige manøvreforseelser
1 x kørekort ej medbragt
1 x el-løbehjul uden hjelm

**

 

47-årig sigtet for indbrud i bil

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 19.53 en anmeldelse fra en borger, der havde set en mand bryde ind i en bil, der holdt på en p-plads på Kalkværksvej i Aarhus C. 

Da politiet kom frem, var gerningsmanden væk, og betjentene kunne se, at han havde knust en rude i bilen med en sten. Det viste sig, at han havde stjålet en bærbar computer, der havde ligget i bilen. 

Betjentene patruljerede lidt i området og ud fra vidnets beskrivelse, anholdt de lidt efter en 47-årig mand, som befandt sig i nærheden. Han havde ikke computeren på sig, men han blev sigtet for tyveri fra bil. 

**

 

Seriehærværk på biler i Aarhus

Østjyllands Politi fik i løbet af onsdag en række anmeldelser om hærværk på biler på Gustav Wieds Vej i Aarhus C. 

På nuværende tidspunkt har politiet registreret groft hærværk begået på 13 biler, der har fået dæk sprættet op, knust ruder og fået buler og ridser i lakken. 

Bilerne stod parkeret på nogle p-pladser på Gustav Wieds Vej over for Nanoscience Center, og hærværket er formentligt sket i løbet af natten til onsdag eller tidlig onsdag morgen. 

Har du oplysninger om sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114. 

**

Fik kreditkort stjålet efter trickdans

En 21-årig mand anmeldte onsdag, at han ved midnatstid havde fået stjålet sit dankort af to mænd på gaden i Aarhus. Ifølge manden havde han stået ved et busstoppested på Klostertorvet, da de to mænd henvendte sig og spurgte om hjælp til at købe en busbillet. 

Da den 21-årige indvilligede i at hjælpe, blev den ene mand så glad, at han insisterede på at vise ham en særlig dans. Manden dansede nu lidt tid rundt om den 21-årige, inden de gik hver for sig. 

Først senere opdagede den 21-årige, at hans kreditkort var blevet stjålet, og at der var hævet flere tusinde kroner på det. 

Politiet har fået følgende signalement af den dansende mand: 

Mellemøstlig af udseende
Ca. 25-30 år
Ca. 170-172 cm
Talte dansk
Bar kasket

Østjyllands Politi har set flere eksempler på lignende fremgangsmåde, hvor man bliver afledt, fx med en dans, hvorefter man bliver bestjålet. Vær derfor opmærksom hvis du bliver kontaktet af fremmede på gaden, der på den ene eller anden måde forsøger at aflede dig. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.11 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro. En 41-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 53-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 10.03 skete der et færdselsuheld på Trangstræde i Randers C. En 18-årig kvindelig bilist ramte ind i en bus ført af en 38-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.  

Onsdag kl. 16.59 skete der et færdselsuheld på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C. En 25-årig kvindelig bilist ramte ind i en 71-årig kvinde, der var ved at krydset vejen til fods i et fodgængerfelt. Den 71-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 25-årige blev sigtet efter færdselsloven. 

Onsdag kl. 17.08 skete der et færdselsuheld på Kannikegade i Grenaa. En 80-årig mandlig bilist ramte ind i en 59-årig kvinde og en 66-årig mand, der var ved at krydse vejen til fods via et fodgængerfelt. Begge fodgængere blev kørt til tjek på sygehuset, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.17 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tørvebryggen i Randers C. Den 21-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde kokain på sig. 

Onsdag kl. 19.37 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Trige. 

Onsdag kl. 20.53 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Gartnerengen i Fjellerup begået mellem mandag d. 22/8 kl. 00.00 og onsdag d. 31/8 kl. 13.00
På Vikkevangen i Randers NV begået onsdag d. 31/8 mellem kl. 12.30 og kl. 13.45


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi