Nyt havnebad i Horsens har ikke været en succes

Profilbillede
Astrid Bruun

Der har vist sig at være flere problemer forbundet med det havnebad, der er lavet ved Pakhusene – et nyt net til at lægge over havnebadet, har vist sig at stjæle udsigt og fange fugle. 

Da der i sidste uge blev spændt net ud over havnebadet, blev det gjort for at beskytte mod fugle og især måger. Men det har derimod vist sig at være en fortræffelig fælde for netop fugle, der får forvildet sig ind under nettet og ikke kan komme ud igen.

Det har fået flere beboere i området til at reagere, og fejlen er nu fundet og forsøgt rettet. Det er trods alt ret voldsomt for de fugle, der bliver fanget og ikke selv kan komme ud igen. Flere gange har lokale beboere hjulpet med at fiske fuglene ud igen.

Horsens Folkeblad har snakket med flere af de lokale involverede, og Dyrenes Beskyttelse har også fået flere henvendelser fra folk, og de har selv været nede og kigge på forholdene. Det er et dårlig stykke arbejde, fortæller de.

Sagen endte ret hurtigt på Kommunens skrivebord, og alle parter i sagen har reageret hurtigt og effektivt, så der er blevet gjort noget ved tingene for at forhindre fuglene i at blive fanget af nettet. Det har været en hastesag og sådan er den blevet behandlet. 

Kilde: Redaktionen