På Sognegårdsvej 3 i Horsens finder vi Oasen, og tager man her turen ind i køkkenet, så finder man Søren Jensen, der har mere end to årtiers erfaring som kok.
De sidste 16 år har Søren dedikeret sin kokkeekspertise hos Oasen. Her har han siden 2008 været med til at forme og forfine restaurantens madoplevelse.
"Jeg er ansat som kok på selskabsrestauranten Oasen," forklarer Søren, mens han tager en kort pause fra køkkenets travle aktivitet.
"På en normal uge møder jeg som regel ind om torsdagen, hvor min chef, Lars, som det første briefer mig om, hvad der skal ske i weekenden. Så går vi ellers i gang med at forberede maden, og når selskaberne løber af stablen, er det mig, der anretter tallerkenerne, da jeg har lidt mere sans for æstetikken end Lars."
"Vi laver også en del mad ud af huset, og der er det ofte mig, der kører ud til kunderne."
Den dynamiske duo
Historien om, hvordan Søren fandt sit hjem på Oasen, er en blanding af tilfældighed og skæbne.
"Det var helt tilfældigt, at jeg endte på Oasen," erkender han.
"Jeg var netop flyttet til Horsens efter at have arbejdet nogle år på en restaurant på Samsø, hvor der var mest gang i den i sommersæsonen. Jeg søgte efter noget mere stabilitet i mit arbejdsliv, og heldigvis faldt jeg over et jobopslag fra Oasen. Til samtalen klikkede jeg så godt med Lars, at jeg blev ansat samme dag."
Søren sidder som regel bag rettet, når Oasen bringer mad ud (Foto: Oasen)
Søren finder en særlig tilfredsstillelse i sin rolle på Oasen, hvor han og Lars udgør et dynamisk team.
"Vi er et rigtig godt match, Oasen og jeg," siger han med et smil. "Jeg trives bedst med frihed under ansvar, og det giver Lars mig en masse af. Derudover har jeg det godt med, at jeg næsten altid ved, hvordan weekenden kommer til at se ud, og at vi altid kan forberede os ud af den værste travlhed, modsat en a la carte-restaurant hvor man nemmere kan blive løbet over ende."
Selvom Oasens køkken har gennemgået forandringer, især med hensyn til plads, har Søren altid haft et positivt syn på udfordringerne.
"Da jeg begyndte at arbejde på Oasen, var køkkenet helt utroligt lille. Den dag i dag forstår jeg ikke, at vi kunne lave mad til så mange mennesker på så få kvadratmeter. Heldigvis er der mere plads at gøre med i dag, ellers ved jeg ikke, om jeg kunne være blevet her så længe."
For Søren er det bedste ved at arbejde på Oasen ikke kun om madlavning, men også om det stærke bånd, han deler med Lars.
"Det bedste ved at arbejde her er, at Lars og jeg kender hinanden så godt, at vi kan gå op og ned af hinanden flere timer om dagen uden at tale sammen. Vi ved altid, hvor vi har hinanden," afslutter Søren med et smil, hvilket vidner om det solide partnerskab, der er grundlaget for Oasens succes.
Du finder meget mere om Oasen på deres Facebookside og hjemmeside.