Som nat og dag for FC Horsens-nederlag: "En kamp, der viste to forskellige billeder"

FC Horsens - Jyllandsserien Kvinder (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

I torsdagens spændende opgør stod FC Horsens' Jyllandsserie-vinder over for en stærk modstander, Brabrand IF. Desværre måtte FC Horsens se sig besejret med 0-2 i en kamp, der bød på både udfordringer og positive takter.

Cheftræner Bjørn Riishøj Mogensen reflekterede over kampen med både ærlighed og optimisme, og hans reaktion giver et indblik i holdets præstation.

- En kamp, der viste to forskellige billeder. 1. halvleg med kæmpestore problemer i simple ting, som pasninger og løb med og uden bold. Her kunne man godt se, at jeg er kommet med et nyt udtryk vi skal have trænet videre og mere i.

Den tvivlsomme målsituation, hvor Brabrand kom foran efter 15 minutter, satte yderligere pres på holdet. Målmand Mikkeline Andersen var involveret i en uheldig sammenstødssituation og måtte lade sig udskifte, hvilket skabte en udfordring for FC Horsens i resten af halvlegen.

Til trods for modgangen fandt holdet modet og energien til at genoprette sig i anden halvleg. 

- Vi får en god snak i pausen, og 2. halvleg starter ud lige som vi ville have det, Brabrand lukker sig helt ned på deres bane halvdel og vi får vores spil til at fungere både med og uden bold. Pigerne viste en fantastisk moral og kæmpede med næb og klør på en udligning, en udligning vi også fortjente. Den udeblev desværre i dag!

- Men helt klart et godt billede af det forskellige niveauer vi støder ind i vores nye pulje og række! Men pigerne skal have så meget ros for de bliver ved trods modgang! Ingen sure miner, bare virkelige ærgerlige over kampens forløb! Helt sikkert et mandskab vi på en anden dag kan spille op imod!

Anden halvleg blev markeret som holdets stærkeste, hvor boldberøringer, erobringer og spilforståelse kom til udtryk

- 2. halvleg viste sig og blive vores bedste halvleg. Pigerne kom frem til en masse boldberøringer, erobringer og flot, vi viste hvor hurtigt vi kunne spille bolden rundt, en fantastisk villighed i at finde rummene der skulle spilles i og langt bedre forståelse for hinanden. Trods et tæt pakket Brabrand mandskab løste pigerne rigtig mange ting i vores brede og dybe spil.

- Vi strakte Brabrand godt ud trods de forsøgte og holde deres struktur. Vi fandt en masse rum på siderne og kom frem til rigtig mange indlæg. En halvleg der viste styrkerne i vores possession og et fornuftigt taktisk overblik. Der er ingen tvivl om pigerne kan blive virkelig farlige når relationer og taktikken er bedre indøvet!

Bjørn Riishøj Mogensen identificerede flere af holdets spillere, der udførte en bemærkelsesværdig indsats. Målmandsduoen, Cecilie Schønemann og Maiken Habostad Jensen, blev fremhævet for deres villighed til at påtage sig ansvaret i målet efter Mikkelines skade.

- Cecilie Schønemann og Maiken Habostad Jensen løste en opgave der ikke var dem tiltænkt, efter Mikkeline desværre måtte udgå tog de handskerne på i hhv. 1 og 2 halvleg og gjorde alt hvad de kunne for at hjælpe pigerne på banen. Havde begge nogle gode takter i målet og hatten af for de bare tog handskerne på og spillede den nok sværeste position gode på lyd og greb ind hvor de kunne.

Bagkæden, bestående af Helena Cargnelli, Trine Agermose Schütt og Mathilde Toft Holbøll, blev også rost:

- Helena Cargnelli, Trine Agermose Schütt og Mathilde Toft Holbøll bidrog til kampens forløb de beskyttede de 2 nye keeper rigtig flot og slog rigtig mange gode bolde i de rigtige rum.

Den helt store profil i torsdagens kamp var Anna Svenning, der som wingback udviste utrættelig indsats. 

- Den utrættelige og altid udfordrende Anna havde mange rigtige løb, vandt mange dueller og kom frem til virkelig mange indlæg med hendes løbe villighed og tekniske kunnen. Hun spillede en stor kamp hvor ikke meget lykkedes af det vi ville. Men fightede og fightede i 60 minutter! Helt klart en godkendt indsats og kæmpe potentiale til efterårets mange kampe.

Lørdag den 27. august spiller FC Horsens mod AaBK/Løjt/Rødekro. Kampen bliver spillet på Løjt Idrætsanlæg med start klokken 18:00.

Kampens resultat: 0-2 til Brabrand IF
Række: Jyllandsserien Kvinder

Mål
15'0-1Sanne Høj Chistensen
90'0-2Sanne Høj Christensen

Billeder fra kampen

Kilde: Cheftræner Bjørn Riishøj Mogensen, FC Horsens - Jyllandsserien Kvinder