Videnskab og øl: Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning på Søvind Bibliotek

dato

Oplev en unik aften med videnskabelig indsigt og smagsprøver på Søvind Bibliotek, når Carlsberg Laboratoriums leder, Birgitte Skadhauge, og brygmester, Erik Lund, deler deres viden om ølproduktion og klimatolerante planter. Kom og få en dybere forståelse af, hvordan videnskaben forbedrer både øl og planter.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres betydelige bidrag til naturvidenskaben gennem deres forskningslaboratorium. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du på Søvind Bibliotek opleve et spændende foredrag, hvor Carlsbergs laboratorieeksperter dykker ned i den forskning, der ligger bag det gode øl.

Ølproduktion og videnskab

Under foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund fortælle om, hvordan Carlsberg Laboratorium har bidraget til udviklingen af teknikker som rendyrkningen af gær og pH-skalaen. Du får også indsigt i, hvordan laboratoriet arbejder med gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante planter og DNA-forskning

En anden spændende del af foredraget vil fokusere på udviklingen af klimatolerante fødevarer. Hør om den nyeste teknologi, der forbedrer planters kvalitet og udbytte under varierende klimaforhold. Derudover vil der blive præsenteret forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i fortidens klimaforandringer.

Smagsprøver og streaming

Som en del af aftenen vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås under foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Søvind Bibliotek, Ravnebjerget 12A, Søvind, 8700 Horsens
Entré: 30 kr
Arrangør: Søvind Lokalråd
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook