Wall of Sound vender tilbage i maj 2022

Profilbillede
dato

Solide danske navne samt masser af sjove og skæve oplevelser er på programmet, når Wall of Sound er tilbage den 20.-21. maj næste år.

God musik, lækker mad og masser af oplevelser. Det er, hvad der er i vente, når Wall of Sound åbner porten op til den kommende festival, der holdes den 20.-21. maj 2022.

Folkene bag Wall of Sound er nemlig i fuld gang med at arrangere næste års festival, der som vanligt bliver holdt i det grønne område ved Fængslet i Horsens.

"Jeg glæder mig helt vildt til at holde festival igen for alle vores skønne gæster - og forhåbentligt også en masse nye besøgende, der er blevet nysgerrige på, hvad vi er for en størrelse", siger Michala Mellson, der er festivalleder for Wall of Sound. 

De første navne til festivalen er nu også offentliggjort, og du kan opleve både Blæs Bukki, Geolo Geo og Tue Track, der tilsammen udgør den populære danske rapgruppe Malk de Koijn samt Saveus, der også var på plakaten til festivalen 2020, der blev aflyst på grund af corona-situationen. 

"Vi er super glade for at kunne sætte både Malk de Koijn og Saveus på plakaten. Det det er nogle stærke livenavne, som kan samle på tværs af både aldersgrupper og musiksmag", lyder det fra Jeppe Vind, der er musikansvarlig for Wall of Sound.

Introducerer gæsterne for nyt musik

På programmet finder du også fynske Patina, der både har vundet DR's Karrierekanonen samt været 'Ugens Uundgåelige' på P3 i 2020. Dermed blev 2020 et gennembrudsår for trioen, der udkom med deres debutalbum 'Drømmefanger' i år. 

Nogle andre P3 guld-vindere i form af bandet Ganger er også en del af Wall of Sound 2022. Sidste år vandt bandet Talentprisen ved P3 Guld, og sangen 'Olympisk' blev i 2019 kåret til den tredje bedste danske sang i 2019 af Soundvenue. 

Som det sidste navn i denne omgang kommer det forholdsvis nye danske band Blæst, der med deres lette pop-produktioner sidste år strøg direkte ind på Spotify's lister 'New Music Friday' samt 'Nye Danske Hits', hvilket var med til at markere Blæst som et band, man skal holde øje med. Bandet spillede i dette efterår desuden til åbningen af kulturstedet Platform K i Horsens til store glæde for de fremmødte gæster.

"Jeg synes, det er et stærkt line-up, vi har allerede nu, og i stil med de tidligere år, præsenterer vi både nogle navne, der er kendt ret bredt i befolkningen, men også nogle navne, hvor vi håber at kunne introducere nogle af gæsterne for noget nyt", siger musikansvarlig Jeppe Vind.

Udover en helt masse musik kommer festivalen ligesom tidligere år også til at rumme skøre, sjove, skæve og anderledes oplevelser som kunstinstallationer, street food, quizzer, kulørte drinks og meget, meget mere. Hvad der præcist er i vente, holder Wall of Sound dog fortsat tæt ind til kroppen. 

Rykket fra september til maj

Wall of Sound, der siden starten i 2018 har været holdt den første weekend i september, vil fremover blive holdt i maj. Baggrunden for det er, at man efter to år med en festival, der lå i slutningen af festivalsæsonen, gerne i stedet vil være med til at sparke sæsonen i gang.

"Vi har selvfølgelig kigget på de mange andre festivaler, der er rundt omkring i landet, og nu har vi fundet en weekend, som vi ser som en god anledning til at sparke sommeren godt i gang - og ikke som en afslutning på sommeren. Det ser vi som en klar fordel, og vi glæder os helt vildt til at holde en maj-festival i stedet for," siger festivalleder Michala Mellson.

En anden årsag til flytningen er, at en stor del af Horsens' større kulturarrangementer som Horsens Middelalderfestival og Horsens Teaterfestival også er placeret i efteråret.

"Derfor synes vi, det giver god mening at forsøge at brede det lidt mere ud, og som den nyeste festival på stammen var det naturligt for os at flytte dato", siger Michala Mellson.

Festivalen har, ligesom mange andre arrangementer, været udfordret af Covid-19-situationen og blev på den baggrund aflyst både i 2020 og 2021. 

Hvis du allerede har købt billet til Wall of Sound 2020 eller 2021, så fortvivl ej. Du kan nemlig bruge din billet til Wall of Sound 2022 til maj - såfremt du ikke allerede har fået den refunderet. 

Skal du også med på græs, når musikken brager ud over den smukke, gamle fængselshave til maj? Billetsalget til Wall of Sound 2022 starter den 24. november klokken 10 med early bird-priser frem til den 1. februar.

Læs meget mere og find billetter lige her.

Kilde: Redaktionen