BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du være med til at sikre kvalitet og sammenhæng i byudviklingen i én af landets hurtigst voksende kommuner, og sammen med kommunens stadsarkitekt og afdelingslederen for Plan & By stå i spidsen for en gruppe engagerede medarbejdere, der hver dag forsøger at gøre kommunen lidt bedre i morgen end den var i går? Så er stillingen som afdelingsleder for Byggesag, Erhverv & BBR i Horsens Kommune måske noget for dig.
Byggesag, Erhverv & BBR er en afdeling med 23 engagerede fagfolk, som varetager myndighedsopgaver inden for byggeri og industrimiljø, foruden en lang række andre opgaver som landzoneadministration, erhvervsservice, adresser og BBR.
Om dig
Du har en relevant faglig baggrund og dokumenterede kvalifikationer og erfaring med myndighedsvaretagelse, faglig ledelse og personaleledelse. Det er en fordel, hvis du har konkret erfaring med myndighedsopgaver inden for byggeri og/eller industrimiljø. Desuden forventer vi, at du
- er en dygtig og tillidsvækkende myndighedsperson med styr på de forvaltningsmæssige grundprincipper, interesse for arkitektur og landskab samt fokus på sammenhæng i hele det byggede miljø fra landsplan til listebeklædning,
- kan formidle faglige problemstillinger klart og tydeligt til kolleger og samarbejdspartnere, medarbejdere, politikere og borgere,
- har en god fornemmelse for, hvordan du skaber resultater sammen med andre igennem dialog, involvering og uddelegering.
- gerne går ind i konflikter for at løse dem – uden selv at være med til at skabe dem.
Det er en fordel, hvis du har ledelseserfaring fra en politisk styret organisation, tidligere har arbejdet med kommunal sagsbehandling og har masser af humor.
Måske har du gennemført eller påbegyndt et formelt lederuddannelsesforløb – du har i hvert fald interessen for det. Helt givet er det, at du formår at bevare roen, og har både lysten og evnerne til sammen med dine ledelseskolleger at tage ansvar for at skabe en god og tryg arbejdsplads.
Arbejdsopgaver
Du får det faglige ansvar for myndighedsopgaverne inden for byggeri og industrimiljø, foruden en lang række andre opgaver som landzoneadministration, erhvervsservice, adresser og BBR. Du vil få en central rolle i inddragelsen af borgere, virksomheder, foreninger og samarbejdspartnere, som alle forventer høj kvalitet og helhed i opgaveløsningen.
Vi har en arkitekturpolitik, som sætter rammerne for den daglige dialog om udviklingen af det byggede miljø i kommunen, og med to nyligt vedtagne tematillæg til kommuneplanen for hhv. byudvikling og landsbyafgrænsning og ét for VE-anlæg og skovrejsning på vej igennem den politiske behandling, har vi et omfattende og ambitiøst grundlag for de næste års udvikling.
Du kan læse mere om Byggesag, Erhverv og BBR’s arbejdsområder her: https://horsens.dk/bolig/byggeriogejendom
- og om fysisk planlægning på land og i by her:
https://horsens.dk/politik/strategierogpolitikker/fysiskplanlaegning
Dine primære opgaver bliver at
- varetage personaleledelse og faglig ledelse og udvikling af 23 medarbejdere
- udvikle og fastholde en klar, faglig linje i tæt samarbejde med stadsarkitekten
- planlægge og prioritere opgaver og processer i afdelingen
- opsøge og tage initiativ til samarbejde på tværs af hele kommunens administration
- bidrage aktivt til kommunens strategiske udvikling
- deltage i den løbende dialog med alle interessenter i kommunens planlægning
- forberede, understøtte og kvalitetssikre den politiske behandling af afdelingens sager
I den første tid vil der særligt være fokus på at
- få overblik over afdelingens samlede portefølje af opgaver, igangværende sager og lære medarbejderne godt at kende,
- organisere den daglige, faglige ledelse af de forskellige opgavetyper i Byggesag, Erhverv & BBR,
- fortsætte det igangværende arbejde med at styrke samarbejdet på tværs mellem Byggesag, Erhverv & BBR, kollegerne i Plan & By og resten af Teknik & Miljø,
- etablere et godt samarbejde med stadsarkitekten og afdelingslederen i Plan & By om den løbende koordinering og prioritering af afdelingens opgaver,
- etablere gode relationer på tværs af kommunens administration.
Om afdelingen Byggesag, Erhverv & BBR – en del af Teknik & Miljø
Som afdelingsleder for Byggesag, Erhverv & BBR vil du referere til stadsarkitekten, som også er chef for Plan, Byg & Erhverv – et chefområde, som ud over Byggesag, Erhverv & BBR også rummer Plan & By. Sammen er vi en del af direktørområdet Teknik & Miljø, hvor du vil indgå i en ledergruppe, der omfatter chefer og ledere fra Natur & Miljø, Affald, Trafik & Ejendomme, Service & Beredskab, Klimasekretariatet samt Økonomi, Administration & Strategi.
Teknik & Miljø betjener tre politiske udvalg: Plan- og Vejudvalget, Bæredygtigheds- Natur- og Klimaudvalget samt Oplandsudvalget.
Du kan se hele kommunens organisation her: https://horsens.dk/om-horsens-kommune/faktaomhorsenskommune/organisationsdiagram
Ansættelsesproceduren
- Ansøgningsfrist søndag d. 3. november kl. 24
- 1. samtale tirsdag d. 12. november
- 2. samtale tirsdag d. 19. november 2024
- Imellem 1. og 2. samtale vil der være mulighed for en personlig samtale med stadsarkitekt og afdelingschef Jesper Pagh.
- I forbindelse med 2. samtale løses en case, som udleveres i forbindelse med samtalen.
- Tiltrædelse 1. januar
Ansættelsesudvalget
- Stadsarkitekt og afdelingschef Jesper Pagh
- Arkitekt og afdelingsleder for Plan & By Helene Mai Krusborg
- Arkitekt og byggesagsbehandler Lidija Culjak
- Konstruktionsingeniør og byggesagsbehandler Mette Madsen
- Biolog og miljøsagsbehandler i Industrimiljø Anne Lucia Jansen Skjødt
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte stadsarkitekt og afdelingschef Jesper Pagh på tlf. 76 29 25 90.
Om Horsens Kommune
Horsens by står midt i en forvandling fra at være en mellemstor provinsby til at blive en stor østjysk by. Forvandlingen tager udgangspunkt i den markante befolkningstilvækst, der sker i disse år – og som forventes at fortsætte. Frem mod 2040 er der planlagt en række omfattende forandringer af det Horsens, vi kender i dag – opgaver som spiller ind i Plan, Byg og Erhvervs hverdag. Åkvarteret skal omdannes, så byen sikres mod oversvømmelse fra både fjord og å, Campusområdet i midtbyen skal færdigudvikles og Midtbyen skal fortættes og summe af liv. Erhvervshavnen og dens virksomheder skal spille sammen med naboboligområderne, mens en omdannelse på sigt skal binde den sammen med Midtbyen. Horsens Kommune rummer nogle af Midtjyllands smukkeste landskaber, og består også af flere landsbyer, hvor der også er fokus på bosætning.
Ledelsesgrundlag
Vores ledere skal gennem medarbejderne skabe resultater og omsætte visioner og strategier til praksis i dagligdagen. Som støtte i opgaven, har vi lavet et ledelsesgrundlag, der giver overblik over rammer og vilkår for ledelse.
Ledelsesgrundlaget er formuleret som fem klare guidelines til god ledelse i Horsens Kommune:
- Det handler om borgerne
- Vi skaber sammenhæng
- Vi løfter i flok
- Vi handler og skaber resultater
- Vi er tæt på opgaverne
Vi ønsker også at støtte ledernes muligheder for at udvikle sig gennem forskellige uddannelsestilbud. Hvilken uddannelse, der er den rigtige, kommer an på den enkelte leders ønsker til sit karriereforløb og på, hvilken faglig profil der skal videreudvikles.
Du kan læse mere om Horsens Kommune som arbejdsplads og ledelsesgrundlaget her:
https://horsens.dk/job/jobikommunen/kommunen-som-arbejdsplads
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Horsens Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Horsens Kommune, Chr M Østergaards Vej 4, 8700 Horsens
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 03-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6123635