BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Familierådgiver søges til Social Familieteam, Horsens Kommune
Vil du være med til at udvikle socialrådgiverfaget, så er det dig vi søger til Familiecentret, Horsens Kommune
Vi søger en familierådgiver som har lyst til at indgå i en spændende prøvehandling, hvor man skal medvirke til at udvikle socialrådgiverpraksis på børn- og familieområdet. Prøvehandlingen igangsættes i foråret 2024. Om du er nyuddannet eller erfaren er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre en forskel for børn og unge i Horsens Kommune, og at du har mod på at være med til at udvikle praksis.
Horsens Kommune er i gang med en kursændring i måden, vi tilgår det sociale arbejde. Vi arbejder på at skabe et ligeværdigt møde med borgerne, hvor vi sammen finder frem til bæredygtige og vedvarende løsninger. Løsninger som styrker barnet og familiens handlekraft. Helt konkret er vi i gang med at implementere relationel velfærd som forståelsesramme, for det arbejde vi udfører. Det er en tilgang, vi har fokus på i det samlede Familiecenter, og som intensiveres i en konkret prøvehandling, der går i gang d. 1. februar 2024. Relationel velfærd handler om at møde børnene og familierne i et mere jævnbyrdigt samarbejde med den meningsgivende relation for øje.
Den ledige stilling og prøvehandlingen:
Den ledige stilling er forankret i Social Familieteam. I Social familieteam er målgruppen børn og unge (0-14 år) og familier i udsatte positioner. Vi tror på, at de gode løsninger skabes i et tæt samarbejde med de mennesker, som er tæt på børnene og familierne, hvad enten det er pædagogen, læreren, naboen eller fodboldtræneren. Vi ønsker, at udsatte børn og familier støttes der, hvor de lever deres daglige liv. Når det ikke er nok, tilbyder vi støtte jf. Barnets Lov, og Social Familieteam tilbyder støtte både efter § 18 (forebyggende indsatser) og § 32 (støttende indsatser) samt varetager anbringelsessager.
I prøvehandlingen er man både en del af en afdeling, i dette tilfælde Social familieteam, og af en pilotgruppe (prøvehandlingen), der arbejder med at udvikle praksis med udgangspunkt i relationel velfærd. Pilotgruppen inkluderer medarbejdere fra de forskellige myndighedsafdelinger i Familiecentret, og det er tanken er at der skal være tæt samarbejde med dagtilbud, skole, sundhedspleje, PPR med videre. For at frigøre ressourcer til udviklingsarbejdet, arbejder man med et reduceret sagsantal. Det giver mulighed for at være mere tilgængelig, og i tæt dialog med borgerne samt mulighed for at indgå i forskellige udviklingsaktiviteter.
Om Familiecentret:
Familiecentret består af såvel myndighed som udfører. Det giver os en unik mulighed for at arbejde tæt sammen om vores kerneopgave, hvor vi trækker på hinandens fagligheder og kompetencer. Familiecenteret er organiseret i følgende afdelinger: Social Familieteam, Etnisk Familieteam, Special Familieteam, Familiebehandlingen, Familieplejen samt Administration.
Fleksible vilkår og høj faglighed:
Vi er en familievenlig arbejdsplads, som tilbyder meget fleksible vilkår. Der er mulighed for minimum 1-2 ugentligt hjemmearbejdsdag. Man tilrettelægger selv sin arbejdsdag og arbejdstid, under hensyntagen til den kernopgave vi skal løse. Vi har en god fleksordning, som sikrer gode muligheder for at kunne møde senere eller gå tidligere, så både arbejdsliv og privatliv kan hænge sammen.
Vi ved, at det kan være svært at starte på en ny arbejdsplads. Vi har derfor et introduktionsprogram, der sikrer oplæring i både opgaverne samt introduktion til de øvrige afdelinger.
Vi tilbyder:
- Introprogram i begyndelsen af ansættelsen samt tæt sparring med faglig koordinator.
- Introduktion til vores arbejde med Bæredygtig Velfærd, herunder relevant undervisning og opkvalificering med relationel velfærd som afsæt.
- En høj grad af indflydelse og ansvar, med stor mulighed for at bringe din faglighed i spil og sætte dit præg på udviklingen af praksis.
- Et godt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden og møder hinanden med accept og respekt.
- Tæt sparring og opfølgning med kolleger, fagkoordinator og afdelingsleder
- Ekstern supervision og ugentlige sparringsmøder med mulighed for sparring med dygtige kolleger og fagkoordinator.
- Du er uddannet socialrådgiver eller socialformidler
- Du ser en styrke i, at mange af møderne finder sted ude hos familierne
- Du arbejder mere faciliterende fremfor at repræsentere en stærk ekspertrolle.
- Du har et ønske om at være med til at udvikle praksis
- Du ønsker at bidrage til et godt arbejdsmiljø i afdelingen og arbejde tæt sammen med dine kollegaer
- Børne- og straffeattest indhentes
- Den ledige stilling er på 37 timer om ugen, og den ønskes besat senest fra d. 1. marts 2024.
- Ansættelsessted: Horsens Rådhus - Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens.
- Løn og ansættelsesforhold: Ifølge gældende overenskomst
- Ansøgningsfrist den søndag d. 21. januar 2024. Vi udvælger ansøgere den 23. januar 2024 og ansættelsessamtaler afholdes torsdag den 25. januar 2024 fra kl. 13.00 og frem.
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder for Social Familieteam Mads Vincenti på tlf.nr. 51 72 26 83
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Horsens Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Horsens Kommune, Chr M Østergaards Vej 4, 8700 Horsens
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 21-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5969151