Oplev fængselslivet på Fængselsmuseet i Horsens

dato

Tag med på en fascinerende rundvisning i Fængselsmuseet, hvor erfarne fængselsbetjente deler deres unikke indblik i en ellers lukket verden. Med rundvisninger den 18. og 19. december 2024, kan du opleve både personlige fortællinger og fængselshistorie fra 1853 til 2006.

Fængselsmuseet i Horsens inviterer til spændende rundvisninger, hvor besøgende får mulighed for at dykke ned i fængselslivet gennem personlige fortællinger fra erfarne fængselsbetjente. Den 18. december vil Bjarne, Jannie, Helle og Jan, der tilsammen har over 65 års erfaring i danske fængsler, dele deres historier. De har alle arbejdet i det gamle statsfængsel i Horsens og brænder for at formidle deres oplevelser.

Personlige historier fra fængselsbetjentene

Bjarne, der startede sin karriere i Statsfængslet i Horsens, har bidraget med viden til museets udstillinger. Jannie har arbejdet i flere fængsler og arresthuse og bringer en bred viden om både åbne og lukkede fængsler. Helle, der har erfaring fra flere arresthuse og fængsler, har en dyb indsigt i systemet. Jan, som i dag arbejder ved Enner Mark Fængsel, fokuserer på orden, sikkerhed og resocialisering.

Fængselshistorie gennem 153 år

Den 19. december vil rundvisningen fokusere på fængselshistorie fra 1853 til 2006. Her kan man høre om fangernes flugtforsøg, hverdagslivet og handel med stoffer. Rundvisningerne er perfekte for mindre grupper, familier og enkeltpersoner, der ønsker en dybere forståelse af fængselshistorien. Børn er velkomne og har gratis entré, men skal betale for plads på rundvisningen.

Praktisk information
Datoer: Onsdag 18. december 2024 og torsdag 19. december 2024
Tidspunkt: Kl. 11:00
Sted: Fængselsmuseet, Fussingsvej 8, 8700 Horsens
Entré: 35 kr. + entré til museet (børn til og med 17 år har gratis entré i museet)
Varighed: 18. december - 75 minutter, 19. december - 60 minutter
Rundviser: Skiftende
Billetter kan bookes online.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut