Oplev videnskaben bag ølbrygning hos Carlsberg

dato

Den 19. november 2024 inviterer Horsens Bådeklub til et spændende foredrag om Carlsbergs innovative forskningsarbejde. Oplev, hvordan videnskaben bag ølbrygning strækker sig langt ud over bryggeriets grænser og bidrager til naturvidenskaben.

Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølproduktion. Gennem årene har laboratoriet bidraget væsentligt til naturvidenskaben med opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022. På dette foredrag kan du dykke ned i laboratoriets banebrydende arbejde.

Foredragsholdere og emner

Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil guide dig gennem forædlingen af byg og humle og deres bæredygtige dyrkning. Du vil også lære om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og smage. Derudover vil de præsentere udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, og hvordan den kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Desuden vil du høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indsigt i fortidens klimatilpasninger.

Smag på videnskaben

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Dette giver en unik mulighed for at smage og forstå de forskellige processer, der ligger bag.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Horsens Bådeklub, Nordøstpassagen 38, 8700 Horsens
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Læs mere om foredraget og følg foredragenes nyhedsbrev for bonusmateriale og kommende arrangementer.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut