Det danske boligmarked er blevet mere resistent over for kriser og eksterne påvirkninger. Boligpriserne fortsætter med at stige, og boligudbuddet er stadig i den lave ende.
Selvom renten stiger, og inflationen tordner derud af, er det tilsyneladende ikke en udvikling, der ser ud til at bekymre det danske boligmarked.
Fra maj til juni steg boligpriserne marginalt, og boligudbuddet ligger ifølge boligportalen Boliga aktuelt på 45.000 boliger til salg, hvilket stadig er i den lave ende, når man kigger fem år tilbage.
"Man må spørge sig selv, hvad der skal til for at ryste det danske boligmarked, som gang på gang har vist sig at være særdeles robust og resistent overfor for eksterne påvirkninger."
"Vi ser slet ikke den samme udvikling som i rekordåret 2021, men vi ser modsat heller ikke et boligmarked, som er i tilbagefald," siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.
Når sommerhusene stadig bliver solgt, og priserne ikke falder, er det ifølge ham et tegn på, at danskernes økonomi er ualmindelig stærk.
"Et sommerhus er noget af det første, der ryger, når der er krisestemning. Udgifterne ved at eje et sommerhus kan nemt ligge på mere end 5.000 kr. om måneden, hvis ikke man lejer det ud i perioder, og inflationen lige nu betyder, at rigtig mange især på energi har ekstra udgifter om måneden i det leje."
"Derfor må det være et tegn på, at danskerne generelt har overordentligt stærke privatøkonomier," siger Thomas Hovgaard.
Han mener også, at corona har styrket det danske boligmarked.
"Jeg tror, at pandemien har vist os, at der skal meget til for at ryste boligmarkedet. Vores tilværelser blev vendt op og ned i løbet af kort tid, men alligevel handlede vi boliger som aldrig før."
"Nu er der krig i Europa, og vores tilværelser er igen blevet påvirket, men vi er ikke gået i panik som efter finanskrisen. Det er klart et tegn på, at vi er blevet mere hærdede efter nogle store kriser, og det viser, at boligmarkedet ikke som tidligere nemt lader sig forudsige," siger Thomas Hovgaard.