Sparekassen Danmark går på børsen med sin egen investeringsforening

”Vi har et rigtigt godt produkt, som nu bliver tilgængeligt for flere”, siger Ulla Skov, der er formand for bestyrelsen i SparDanmark Invest. (Pressefoto)
Profilbillede
dato

SparDanmark Invest bliver nu mere tilgængelig

Sparekassen Danmark etablerede i maj 2022 sin egen investeringsforening – SparDanmark Invest. I dag forvalter foreningen mere end fire milliarder kroner af kundernes formuer, såvel pensioner som frie midler, fordelt på 6.000 depoter i sparekassen.

Nu tager sparekassen næste skridt og børsnoterer SparDanmark Invest på Nasdaq Copenhagen – bedre kendt som Københavns Fondsbørs.

Første handelsdag på børsen bliver torsdag den 15. juni 2023.

Egen bestyrelse
Det er Sparekassen Danmark, der forvalter kundernes depoter, men SparDanmark Invest er et selvstændigt juridisk selskab med egen bestyrelse. 

Formand er advokat Ulla Skov, Aalborg. I bestyrelsen sidder desuden medlemsdirektør Bjarne Toftlund, Odense, direktør Jakob Goul Rømsgaard, Hobro, og direktør Hans Jørgen Kastberg, Aars.

Om børsnoteringen siger formand Ulla Skov:

”Det er en meget god idé, for vi har et rigtigt godt produkt, som vi nu gør det lettere for andre end sparekassens nuværende kunder at investere i.”


”Med børsnoteringen bliver det lettere for sparekassens kunder at købe og sælge deres investeringsbeviser i net- og mobilbank”, siger Steen Juulsgaard, der er investeringsdirektør i Sparekassen Danmark. (Pressefoto)

Adgang til handel i net- og mobilbank
Med børsnoteringen bliver det lettere for sparekassens kunder at købe og sælge deres investeringsbeviser i SparDanmark Invest. 

”Hidtil har en investor i SparDanmark Invest ikke haft adgang til selv at handle investeringsbeviser via net- eller mobilbank. Den mulighed får sparekassens kunder efter børsnoteringen. Og det gælder i øvrigt også kunder i andre pengeinstitutter”, siger Steen Juulsgaard, der er investeringsdirektør i sparekassen.

Fire profiler
SparDanmark Invest består af fire blandede afdelinger – Konservativ, Balance, Offensiv og Vækst.  

De fire afdelinger adskiller sig fra hinanden i fordelingen mellem aktier og obligationer – og dermed deres risikoprofiler. En højere aktieandel øger sandsynligheden for et højere afkast, men udgør til gengæld også en højere risiko.

Kilde: Sparekassen Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook