Vil du være med til at udvikle socialrådgiverfaget, så er det dig vi søger til Familiecentret, Horsens Kommune

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at udvikle socialrådgiverfaget, så er det dig vi søger til Familiecentret, Horsens Kommune
 
Horsens Kommune er i gang med en kursændring i måden, vi tilgår det sociale arbejde. Vi arbejder på at skabe et ligeværdigt møde med borgerne, hvor vi sammen finder frem til bæredygtige og vedvarende løsninger. Løsninger som styrker barnet og familiens handlekraft. Helt konkret er vi i gang med at implementere relationel velfærd som forståelsesramme, for det arbejde vi udfører. Det er en tilgang, vi har fokus på i det samlede Familiecenter, og som intensiveres i en konkret prøvehandling, der går i gang d. 1. februar 2024. Relationel velfærd handler om at møde børnene og familierne i et mere jævnbyrdigt samarbejde med den meningsgivende relation for øje.  

Vi håber, du har lyst til at være med på holdet. Hvorvidt du er nyuddannet eller erfaren er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre en forskel for børn og unge i Horsens Kommune, og at du har mod på at være med til at udvikle praksis.  
  
Om Familiecentret:
Familiecentret består af såvel myndighed som udfører. Det giver os en unik mulighed for at arbejde tæt sammen om vores kerneopgave, hvor vi trækker på hinandens fagligheder og kompetencer. Familiecenteret er organiseret i følgende afdelinger: Social Familieteam, Etnisk Familieteam, Special Familieteam, Familiebehandlingen, Familieplejen samt Administration. 
 
De ledige stillinger:
Vi har flere faste rådgiverstillinger ledige. Det skyldes, at vi opnormerer i forbindelse med den kursændring (implementering af relationel velfærd) vi har sat i gang, samt de midler vi har fået tildelt i forbindelse med implementering af Barnets Lov. De ledige stillinger er forankret i nedenstående afdelinger, og hvis du ønsker at søge specifikt ind i en af afdelingerne, må du gerne anføre det i din ansøgning:
 
Etnisk Familieteam:
I Etnisk Familieteam arbejder vi erfarings- og videns baseret med minoritetsfamilier. De fleste af familierne er udfordrede på deres forståelse af kultur og samfund, har begrænsede dansksproglige færdigheder og komplekse familiemæssige problemstillinger. Herudover varetager teamet sammen med Jobcentret modtagelse af nyankomne flygtningefamilier, uledsagede flygtninge eller familiesammenførte familier med børn under 18 år. Der arbejdes individuelt ud fra familiens/barnets konkrete situation og kompetencer, hvorfor det er afgørende at have viden om den kultur, religion og familienormer, som familierne og børnene kommer fra.
Familierådgiverne i teamet varetager myndighedsarbejde og udfører forebyggende indsatser. Målgruppen er børn og unge i alderen 0-18 år (23 år ved ungestøtte/efterværn).
Etnisk Familieteam er central for kommunens tværfaglige indsats ift. negativ social kontrol og æresrelateret konflikter.

Special familieteam:
I Special Familieteam er målgruppen børn og unge (0-14 år) med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Vores kerneområde er kompenserende ydelser som f.eks. dækning af merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste jf. servicelovens §§ 41 og 42, samt vurdering af familiernes behov for aflastning eller støtte i hjemmet jf. § 44. Derudover arbejder vi også med Servicelovens §11.3 og §52.  Vi er optaget af, hvordan vi kan udvikle området og skabe holdbare løsninger i et tæt og ligeværdigt samarbejde med familierne.  
 
Social Familieteam:
I Social familieteam er målgruppen børn og unge (0-14 år) og familier i udsatte positioner. Vi tror på, at de gode løsninger skabes i et tæt samarbejde med de mennesker, som er tæt på børnene og familierne, hvad enten det er pædagogen, læreren, naboen eller fodboldtræneren. Vi ønsker, at udsatte børn og familier støttes der, hvor de lever deres daglige liv. Når det ikke er nok, tilbyder vi støtte jf. Barnets Lov, og Social Familieteam tilbyder støtte både efter § 18 (forebyggende indsatser) og § 32 (støttende indsatser) samt varetager anbringelsessager.

Fleksible vilkår og høj faglighed: 
Vi er en familievenlig arbejdsplads, som tilbyder meget fleksible vilkår. Der er mulighed for minimum 1-2 ugentligt hjemmearbejdsdag. Man tilrettelægger selv sin arbejdsdag og arbejdstid, under hensyntagen til den kernopgave vi skal løse. Vi har en god fleksordning som sikrer gode muligheder for at kunne møde senere eller gå tidligere, så både arbejdsliv og privatliv kan hænge sammen. 

Vi ved, at det kan være svært at starte på en ny arbejdsplads. Vi har derfor et introduktionsprogram, der sikrer oplæring i både opgaverne samt introduktion til de øvrige afdelinger. 
 
Vi tilbyder: 

  • Introprogram i begyndelsen af ansættelsen samt tæt sparring med faglig koordinator. 
  • Introduktion til vores arbejde med Bæredygtig Velfærd, herunder relevant undervisning og opkvalificering med relationel velfærd som afsæt.  
  • En høj grad af indflydelse og ansvar, med stor mulighed for at bringe din faglighed i spil og sætte dit præg på udviklingen af praksis. 
  • Et godt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden og møder hinanden med accept og respekt. 
  • Tæt sparring og opfølgning med kolleger, fagkoordinator og afdelingsleder 
  • Ekstern supervision og ugentlige sparringsmøder med mulighed for sparring med dygtige kolleger og fagkoordinator. 
 
Din profil: 
  • Du er uddannet socialrådgiver eller socialformidler 
  • Du ser en styrke i, at mange af møderne finder sted ude hos familierne
  • Du arbejder mere faciliterende fremfor at repræsentere en stærk ekspertrolle.  
  • Du har et ønske om at være med til at udvikle praksis 
  • Du ønsker at bidrage til et godt arbejdsmiljø i afdelingen og arbejde tæt sammen med dine kollegaer  

Øvrige oplysninger: 
  • Børne- og straffeattest indhentes 
  • Stillingerne er på 37 timer om ugen og ønskes besat snarest muligt eller senest pr. 1. februar 2024. 
  • Ansættelsessted: Horsens Rådhus - Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens. 
  • Løn og ansættelsesforhold: Ifølge gældende overenskomst 
  • Ansøgningsfrist den 13. december 2023. Vi udvælger ansøgere den 14. december 2023 og ansættelsessamtaler afholdes den 18. december 2023.
Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder for Special Familieteam Cecilie Madsen på tlf.nr 29657865, Afdelingsleder for Social Familieteam Mads Vincenti på tlf. nr. 51722683 eller Afdelingsleder for Etnisk Familieteam Tine Hvam Sørensen på tlf.nr. 23809026.




 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Horsens Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Horsens Kommune, Chr M Østergaards Vej 4, 8700 Horsens

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5950059

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet